Eerste twee dagen Your Bricks

Op 19 april was de eerste masterclassdag van your bricks. De dag begon voor mij vroeg: ik zat om 07:15 op de fiets! Maar het was het vroege opstaan waard!

Nadat ik uit de bus stapte kwam ik de eerste andere deelnemer al tegen, en samen liepen we naar het gebouw (wat nog even duurde, we konden de ingang niet vinden...) Daar aangekomen maakte ik kennis met de andere deelnemers en ik hoorde wat over sommige ideeën. Heel leuk om naar al die mensen vol goede ideeën over de wereld te luisteren! Na een inleiding met presentatie over de twaalf trends in duurzaam ondernemen (onder andere afval bestaat niet, van hebben naar delen en act local think global) begonnen we aan de eerste werksessie: We werden in kleine groepjes verdeeld en moesten elkaar interviewen over zijn/haar idee. Daarna werd je voorgesteld aan de rest van de groep door je interviewer. Een leuke manier om meer over elkaar te weten te komen!

Al snel was het tijd voor de lunch, en wel een hele speciale! We kregen weed-burgers. 'Hamburgers' gemaakt van zeewier. Ook in het broodje zat zeewier verwerkt, waardoor het een beetje groen was. Supergezond, biologisch en nog lekker ook!
Na de lunch gingen we verder met 'goalmapping' Op een groot vel papier tekenden we de weg die we dachten af te gaan leggen bij het uitvoeren van het idee. Hierin verwerkte je de goede punten, maar ook de tegenslagen die je denkt te gaan krijgen. Al snel was het tijd om naar huis te gaan. Op naar de volgende dag!

Die volgende dag was de dag erna al, 20 april. Weer zat ik om 7:15 op de fiets op weg naar het station, maar deze dag was misschien nog wel leuker dan de vorige! Eerst kregen we uitleg over hoe je kunt beginnen aan het maken van een plan. Daarna gingen we de 'dromenkamer' in: Nergens aan denken, maar alleen dromen over hoe het idee uiteindelijk gaat worden. Ik vond dit best moeilijk. Echter, hierna was de beurt voor de realist: denken over wat er allemaal nodig is en wat mogelijk is. Dit was meer mijn ding! Als laatste kwam de criticus, waarbij we moesten denken over kritische vragen. Het was mooi weer, dus daarna zijn we naar buiten gegaan en hebben we ons groepje verdeeld in dromer, realist en criticus en zijn we zo naar elkaars ideeën gaan kijken. Zo leuk dat we zelfs tijdens de lunchpauze nog door zijn gegaan!
Na de lunch kregen we uitleg over het aanpakken van de geldzaken. Voor mij niet zo relevant omdat mijn plan niet veel geld moet gaan kosten en ik er ook niets mee hoef te verdienen. Hierna hebben we een vooropzet gemaakt van het plan met behulp van een plancanvas. Heel erg nuttig, maar ook wel moeilijk soms.

Al met al was het weer een geslaagde dag en ik heb zin in de volgende keer!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of nadjajump
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
8
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.