GENOMINEERD VOOR DE GASTERRA TRANSITIEJAARPRIJS 2013

Gisteren om een uurtje of vijf ging de telefoon met heel goed nieuws. Ik was, samen met mijn compagnon Anke Dekkers, genomineerd voor de Gasterra Transitie jaarprijs van maar liefst 50.000euro.

De grote Aardgashandelaar roept nu voor het vijfde jaar in rij HBO-studenten op, om mee te werken aan het verduurzamen van energievoorziening en verspilling. Het is de bedoeling dat de studenten met creatieve, innovatieve en toepasbare ideeën aankomen die duurzame transitie stimuleren.

Anke en ik zijn genomineerd met ons concept; 'Waste-Less'. en dit is ons concept in een notendop;

'Waste-less'
Het concept “Waste-less” speelt in op het onnodig veelvuldig weggooien van eten. In Nederland wordt maar liefst 9,5 miljoen ton aan eten per jaar weggegooid, dit moet beter! “Waste-less” is een handig hulpmiddel om bewust om te gaan met voedsel en de verspilling van voedsel. Het concept maakt het mogelijk om vervaldatums van voedselproducten te monitoren en deze emphatisch aan de gebruiker te tonen met behulp van bijvoorbeeld een smartphone applicatie of speciale keukenscanner. “Waste-less” wil de consument bewust maken van de gevolgen van het weggooien van voedsel, de impact op het milieu en op de eigen portemonnee. Door zichtbaar te maken wat voor een verspilling gepaard gaat met onverantwoord gedrag omtrent voedsel zal “Waste- less” een gedragsverandering teweeg brengen bij de gebruiker. Waste-less” is de persoonlijke wekker van elk voedingsproduct dat aangeschaft wordt, de applicatie waarschuwt de consument tijdig wanneer een product zijn houdbaarheid dreigt te verliezen en dus onbruikbaar wordt. Door slimme eenvoudige recepten te koppelen aan de gescande producten voorkomt “Waste-less” dat voedsel ongebruikt in de prullenmand terecht komt. In een maatschappij waar men beloond wil worden voor goed gedrag, “voor wat, hoort wat”, is deze duurzame applicatie een schot in de roos.

Vanaf 27 mei kan er gestemd worden voor de internetprijs, stemmen jullie op ons?!

Contributions, Comments & Kudos

Super goed, leuk concept! Ik

Super goed, leuk concept! Ik zal op jullie stemmen als het kan!

Lieve Lotte

super dankjewel!! vanaf 27mei komen de links online en dan zal ik een stukje erover schrijven!!

xx

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of cecilecremer
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
1 2
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.