Project opzetten in het buitenland - Bijzondere projecten met extra aandachtspunten


Bijzondere projecten 

 • Transport:  Transport van goederen lijkt vaak een goed idee omdat goederen hier goedkoop en in overvloed aanwezig zijn. Maar vaak zijn de transportkosten zo hoog dat het vervoeren van goederen uiteindelijk duurder is dan de goederen ter plaatse aan te schaffen. Door de goederen ter plaatse aan te schaffen wordt ook nog de locale economie gestimuleerd.
 • Weeshuizen: De financierende organisaties zijn zeer terughoudend in het financieren van weeshuizen. Weeshuizen zijn een dure vorm van opvang. Want het bouwen en de exploitatie van een weeshuis zijn kostbaar. Er moeten garanties zijn dat er personeel is, dat er geld is voor voedsel en scholing voor de kinderen, dat de elektriciteitsrekening betaald kan worden enzovoorts. Bovendien is de opvang van kinderen in weeshuizen vaak niet de beste oplossing. Lees elders meer over alternatieve vormen van opvang van weeskinderen
 • Productie van films, documentaires en boeken: De productie van films, documentaires en boeken is duur. Het is dus belangrijk dat de volgende vragen positief beantwoord kunnen worden als je subsidie hiervoor aan wilt vragen:
  • Is het duidelijk welk probleem men wil laten zien?
  • Geeft de productie perspectief op een oplossing?
  • Op welk publiek richt de productie zich?
  • Staat het publiek open voor de geboden informatie?
  • Welke garantie is er dat het publiek wordt bereikt?
 • Ben je van plan een projectinitatief of stichting op te zetten gericht op kinderen, jongeren of jongvolwassenen, en daarbij te gaan werken met de inzet van internationale of lokale vrijwilligers? 
 • Lees dan via de links meer over 'best practices' voor projectinitiatiefnemers & vrijwilligers en vorm je eigen mening over vrijwilligersdilemma's via 'Food for Thought' in World Supporter Magazine.

 

 

Werken met kinderen

Tip
Sylvia Tuinder (COS):  'Stel, het gaat om een weeshuis. Stem dan met uw partner af wat precies nodig is. Is er onderwijs nodig, zijn er te weinig kleren, hebben de kinderen maar eens per dag te eten, is er geen drinkwater? Willen ze het liefst een stuk grond ontginnen om zelf groenten te verbouwen? Kijk goed wat de partnerorganisatie wil, zodat wij niet alles hier in Nederland voor ze verzinnen. De grootste valkuil is dat we in Nederland zeggen dat er daar een weeshuis moet komen, maar dat er misschien allerlei andere oplossingen voorhanden zijn. Kinderen kunnen bijvoorbeeld bij familieleden of in de gemeenschap opgevangen worden. Een andere valkuil is het opsturen van kleding of materialen. Kijk of dat echt noodzakelijk is. In India of Afrika bijvoorbeeld is veel goede kleding voorhanden. Opsturen is vaak duur en ondermijnt de economische activiteit. Koop liever dáár en werk zoveel mogelijk met lokale middelen en mensen.'

 • Ben je van plan een projectinitatief of stichting op te zetten gericht op wildlife en natuurbescherming, en daarbij te gaan werken met de inzet van internationale of lokale vrijwilligers? 
 • Lees dan via de links meer over 'best practices' voor projectinitiatiefnemers & vrijwilligers en vorm je eigen mening over vrijwilligersdilemma's via 'Food for Thought' in World Supporter Magazine.

 

Werken met wildlife

Tip
Simone Eckhardt (Spots):  'Voordat ik Stichting SPOTS oprichte, was ik werkzaam als reisleidster. Dat bracht me ook bij plaatsen waar je als toerist of vrijwilliger kunt knuffelen met jonge roofdieren zoals tijgers en leeuwen. Ik geloofde het verhaal dat vertelt werd op dit soort plaatsen, 'knuffelfarms' noemen we ze. De dieren zouden uitgeplaatst worden in het wild bij het volwassen worden. Inmiddels is het tien jaar geleden dat ik SPOTS oprichtte. Ik weet nu, knuffelen met jonge dieren zoals leeuwen, is geen natuurbescherming. Nog sterker, het is een bedreiging voor de wilde leeuwen en met de dieren waarmee je kunt knuffelen, loopt het vaak slecht af.'

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of WorldSupporter
Content
Access level of this page
 • Public
 • WorldSupporters only
 • JoHo members
 • Private
Statistics
66
Promotions
logo JoHo Insurances

Sta jij op het punt om je emigratie droom waar te maken? JoHo Insurances ondersteunt je met advies op maat bij de belangrijkste administratieve keuzes rond verzekeringen.