Amsterdam

Bijna twee jaar woon ik nu in Amsterdam, en ik ben verliefd. De eerste tijd kost het moeite en is het flink zoeken, maar nu ik eenmaal de leukste plekjes hebt gevonden voelt Amsterdam als een grote gezellige achtertuin/woonkamer/keuken. Ik gun jullie wel een voorsprong;

Musea:

Het afgelopen jaar heb ik geen tentoonstelling in FOAM (www.FOAM.org) gemist. De tentoonstellingen in FOAM zijn makkelijk toegankelijk en bijna iedereen kan ze waarderen. Voor de avonturiers is ‘House of Marseille’ (www.huismarseille.nl) dat maar 500 meter verder op de prinsengracht zit ook een aanrader. De exposities uit Huis Marseille zijn altijd bijzonder en niet snel te vergeten, hoewel ze me soms ook met een heel naar onderbuikgevoel laten zitten.

VoKu’s:

In Amsterdam zijn verschillende ‘Volkskeukens’. In deze VoKu’s kan je voor heel weinig geld een maaltijd nuttigen, vaak tegen kostprijs van de ingrediënten. De voku's worden vaak gerund door kraakbewegingen, en in de keuken staan vrijwilligers, de maaltijd is meestal vegetarisch of veganistisch en je eet wat de pot schaft, wees niet verrast als je je eigen afwas moet doen! De openingsdagen en prijzen van de VoKu’s verschillen dus vergeet niet de site te checken! (Soms moet er ook gereserveerd worden.)
Miltvuur Keuken Zuid: httppublic://blog/amsterdam_0.jpgbinnenpr.home.xs4all.nl/mkz.htm
Zaal 100: httppublic://blog/amsterdam_0.jpgzaal100.nl/over-zaal-100/restaurant-100/
Molli: httppublic://blog/amsterdam_0.jpgmolli2.squat.net/?cat=13
De Peper: httppublic://blog/amsterdam_0.jpgwww.depeper.org/dinner.html

Cafés:

Een uniek plekje in Amsterdam zit goed verstopt naast het Leidsplein. Als je voor de Burger King staat en dan het straatje aan je rechterhand in gaat loop je op een gegeven moment langs Café Alto. Dit is het enige café in Nederland waar ze zeven dagen per week live Jazz hebben (httppublic://blog/amsterdam_0.jpgwww.jazz-cafe-alto.nl/). Ondanks de saxofoon van 2,5 meter hoog die aan de buitenkant van het café hangt loop je er al snel voorbij, de felle neon verlichting van de barretjes ernaast slokt de aandacht op. Dat is ook de reden dat de meeste ‘leidseplein-toeristen’ het niet weten te vinden.

Op de vijzelstraat 66 zit de Basis. Een klein cafeetje gerund twee hele chillen gasten. Het motto is 'Bring your own food/vibe/ideas'. Ze hebben twee combi-ovens en een waterkoker, neem je eigen pizza's en salades mee en haal je drankjes aan de bar. Er is geen ander cafeetje in Amsterdam waar je zondag op de bank Human planet kan gaan liggen kijken, een aanrader! (httppublic://blog/amsterdam_0.jpgbasisamsterdam.nl/)

Parken:

Amsterdam kent een groot aantal parken, elk met een een eigen karakter. Het vondelpark is het park voor de toeristen, het Sarphatipark is een park gevuld met yuppen en ballen, het Oosterpark is de afspiegeling van Amsterdam met gezinnen met jonge kinderen, blowende Jamaicanen, yoga'ers, studenten, oude wijze mannen, voetballers en frisbeers. Ik lig het liefste in Oosterpark, te genieten van alle mensen om me heen.

Wim Sonneveld over Amsterdam: httppublic://blog/amsterdam_0.jpgwww.youtube.com/watch?v=MhdQ59LHorQ
Uit de serie A'dam & EVA: httppublic://blog/amsterdam_0.jpgwww.youtube.com/watch?v=1-hDWt_YgJc

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Gjemmie
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.