Campo de Naranja

Hallo!
Ik heb weer een top week achter de rug! Lekker de hele week op de bouw, en man wat gaat het toch hard. Ik heb daarnet de laatste balken van het laatste lokaal gestort. Dat betekend dat we kunnen beginnen aan het dak van het laatste lokaal. Verder zijn de eerste lokalen al voor een heel groot deel gestuct, dat wordt heel netjes. We zijn nu bezig met het ontwerpen van muurschilderingen en dingen als telramen en andere attributen, die de docenten kunnen gebruiken bij hun lessen. Al met al worden die lokalen steeds toffer en blijven er leuke ideeen komen.
De educatieploeg heeft deze week gekeken naar hoe de docenten de workshop, die ze aan deze docenten hebben gegeven, hebben opgepakt bij het lesgeven. Ze vonden het heel gaaf om te zien hoeveel van de training terugkwam in wat ze zagen bij de lessen.
Verder ben ik een heel erg gaaf project begonnen. In de wijk van de school wilden ze een voetbalteam opstarten, daar was ik uiteraard enorm enthousiast over. Dus ik heb aangeboden om de boel een beetje te gaan leiden. Van de stichting hadden we nog shirtjes liggen die we kunnen gebruiken als tenues, met het huis hebben we ballen gekocht en ikzelf heb nog een fluitje gekocht. Zondag was de eerste training. Allemaal mensen uit de buurt waren gekomen, echt een grote groep. Ik liet twee jongens van de bouw teams kiezen en daar gingen we! Dat was zo leuk. Iedereen was super fanatiek en ze konden allemaal echt best wel goed voetballen! Halverwege ben ik er uitgewisseld om iemand anders te laten ballen en toen ben ik met een leider van de wijk gaan kijken naar het veld. Waar we op speelden namelijk was een klein stukkie grond waar het gras was weggekapt. Speelde prima maar was echt wel heel klein. Verder waren er absoluut geen goaltjes oid. Dus dat was jammer.. Ik liep met die man zo een beetje te kijken, en toen zei dat het hele gebied wat ik zag, een ruime hectare bedoeld was voor een sport veld, maar dat ze er gewoon nog nooit wat mee hadden gedaan. Het duurde denk ik 1 seconde tot ik had besloten dat ik daar echt een heel vet sportveld van wil klussen. De mensen waren allemaal zo mega enthousiast! Na de mannen gingen de vrouwen voetballen:p En daarna kwamen allemaal kindjes uit de buurt op me af, van: 'Mogen wij alstublieft ook spelen, Johan? Alstublieft!' Natuurlijk!!! Ik heb er meteen maar een team van gemaakt en een trainer bijgezocht. Na alle voetballerij heb ik aan iedereen verteld wat voor plan ik had gemaakt met die man, namelijk ik ga een voetbalveld maken met twee betonnen goals. Een of twee volleybalvelden met betonnen palen en ik ga een honkbalveld uitzetten op dat terrein. Verder wil ik een kast maken waar alle ballen in kunnen met een slot, waarvan ik de sleutel geef aan de mensen die naast het veld wonen (die ik ook ken trouwens). Toen ik dit had uitgelegd was iedereen ZO enorm gelukkig en enthousiast dat er meteen een dag is afgesproken om alle gras en bomen weg te halen en de plek te verbouwen (a.s. zaterdag namelijk). Iedereen zei van ' Jaa, dan neem ik de manchette mee en dan gaat dat als een speer!' Super! Afgelopen twee dagen op de bouw kon ik niet rustig van de ene naar de andere kant van de bouw naar de andere lopen zonder dat mensen me vragen over de eerste wedstrijd en of ze niet misschien al eerder kunnen beginnen met klussen. ZO VET!! Overigens komen zaterdag ook twee meisjes van Unicef helpen en wat mensen van een andere stichting uit Duitsland. ZO komt alles samen. De doelen enzo ga ik trouwens allemaal oranje verven en ik noem het veld 'Campo de Naranja' oftewel, het oranje sportveld. Ik had al die dingen die ik heb bedacht niet kunnen doen zonder de donaties en bijdragen die ik van iedereen heb gehad (ik betaal alles uit eigen zak:P ) dus echt SUPER bedankt allemaal (nog een keertje;-) ).

Zo dat was hem weer voor vandaag.
Tot volgende week, wie weet is dan de eerste wedstrijd al gespeeld:)

Johan

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of JohanSchonebaum
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
4
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.