Leg dat maar eens uit !

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik samen met zes andere leerlingen en twee begeleidsters naar Uganda ben geweest. Ik heb hier zoveel goede herinneringen aan! Ik heb daar samen met een vriendin een project opgezet over mondhygiëne, met succes! De plaatselijke projectleiders waren heel erg positief en wij zijn met een voldaan gevoel weer naar huis teruggekeerd. Nu denken wij nog vaak terug aan onze geweldige tijd daar en we hopen dat het materiaal dat wij hebben meegebracht nog lang zal worden gebruikt.

Om ons project en de hele reis naar Uganda onder de aandacht te brengen, hebben wij op school een presentatie gehouden over wat wij in Uganda hebben gedaan. Deze presentatie hielden wij op de avond waarop alle profielwerkstukken werden gepresenteerd, en wij hadden twee keer een half uur de tijd om andere leerlingen en hun ouders te vertellen over ons project. Dit was leuk om te doen en we kregen hier veel positieve reacties op. Op deze manier hebben wij veel mensen kunnen vertellen over ons project! Naast onze uitleg over onze reis hebben wij ook een filmpje laten zien, die een van de meiden in elkaar had gezet. Hierdoor konden wij de mensen nog iets meer meenemen in wat wij hebben meegemaakt. Dat vind ikzelf best wel lastig.. Anderen vertellen wat je precies hebt gedaan in Uganda. Je kunt nooit precies onder woorden brengen hoe het is om aan zo'n project mee te werken. Om dat te begrijpen moet je er toch echt zelf geweest zijn. Toch is het ons redelijk goed gelukt om ons verhaal te vertellen :)

In onze presentatie hebben wij ook verteld over de reiskringloop die wij hebben opgezet. Na de presentatie kregen de mensen de mogelijkheid om hun oude reisartikelen in te leveren. Deze artikelen hebben wij vervolgens naar de Joho gebracht, een winkel die reisartikelen verkoopt. De opbrengst gaat naar verschillende projecten. Ikzelf was best heel tevreden over het resultaat! We hebben een klamboe, een slaapzak, veel zaklampen en nog veel meer ingezameld. Hartstikke leuk dat mensen dit hadden meegenomen!

Ben je benieuwd naar het filmpje over onze reis naar Uganda? Hier kun je deze bekijken: [httppublic://blog/2013-04-23_14.54.24_0_0.jpgwww.youtube.com/watch?v=LKFCBt2L150]

Image
Follow the author: Merel Veening
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Merel Veening
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Leuke video! En super leuk

Leuke video! En super leuk dat jullie zoveel hebben kunnen inzamelen :)

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1