Hoe ontvang je familie & vrienden relaxt als je in het buitenland woont? Ga je restaurantje spelen, of schakel je ze in als welkome hulptroepen?

'Hotelgevoel'

We kunnen er onderling uren over praten, mijn expatvrienden in landen als Frankrijk, Spanje en Italië en ik. Natuurlijk is het leuk om in den vreemde Nederlandse vriendschappen aan te houden en bezoek te ontvangen. “Heel erg leuk zelfs”, vertelt een vriendin met maison-avec-piscine in Zuid-Frankrijk. “Maar vaak slaat de stemming tijdens zo’n bezoek toch om. Eerst denk je: oergezellig, wat fijn elkaar weer te zien. Na een paar dagen wordt dat: oké, nu wil ik mijn eigen leven graag terug. Dan ben je allang weer bijgepraat, maar staat het bezoek nog volledig in de vakantiestand. Van: en we gaan nog niet naar huis, nog lange niet!”

Het gaat mis als gasten het ‘hotelgevoel’ hebben. Logeerrampen hebben vaak te maken met het moment waarop de gast zijn hand overspeelt. Zo werd een vriendin zowat gek toen een vriend vlak voor vertrek zei: “En dan wil ik nu graag nog een koffie voor ik ga rijden.”

Lees het hele artikel bij Trouw: Iedereen komt logeren in ons Franse huis, door Renate van der Bas

Hoe ga jij om met bekenden die op bezoek komen?

  • Zelf ervaring met het ontvangen van familie, vrienden of al dan niet 'vage' kennissen in het buitenland?
  • Deel ze door hieronder te reageren, of plaats ze in een eigen blog.

Contributions