do's & don't's bij het scriptie schrijven

Een paar weken geleden was het zo ver: de scriptie. Ik heb altijd al het gevoel gehad dat ik het niet leuk zou vinden een scriptie te schrijven, en ik had gelijk. Maar goed, iedereen die een bachelor/master diploma wil halen zal er aan moeten geloven, dus ook ik. Hier volgen een aantal handige tips die ik tot nog toe ben tegengekomen, dit kan uiteraard verschillen per persoon en de tips zullen vooral de eerste fase van het proces dekken, aangezien ik nog niet heel lang bezig ben :)

DON'T:

- Verwacht niet dat je de eerste bijeenkomst met je begeleider kan binnenwandelen zonder al nagedacht te hebben over een onderwerp. Naar mijn ervaring hebben alle andere uit je groep (met dezelfde begeleider) er namelijk al wel over nagedacht, dus het levert je geen punten op wanneer jij met legen handen komt aanzetten. 

- Iedereen is tijdens zijn of haar studie vast wel eens weggekomen wat geknoei hier en daar. Bij de scriptie is dat helaas niet meer het geval. Al je uitspraken worden nauwkeurig bekeken en op elke punt,comma of spatie in je referenties wordt gelet. Het is dus beter om het maar meteen in een keer goed te doen.. scheelt een hoop dubbel werk.

DO: 

- Blijf op schema!! Ik doe zelf altijd het liefst alles op het laatste moment. Bij het scriptieschrijven werkt dit echter niet, voor je het weet heb je 3 deadlines gemist.

- Zoek voor je begint even goed uit wat de eisen nou precies zijn aan de scriptie. Het is erg vervelend als na 3 dagen literatuur zoeken blijkt dat je bronnen niet van voor 2007 mogen zijn:)

- Kom je ergens niet aan uit, mail meteen je begeleider even. 

- Algemene tip die ik kreeg: je moet het maar gewoon doen. 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Sarahm
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
12