Uganda-memories

Hee hallo allemaal! Lekker weer een berichtje vanuit het zonnige Leek.. Was het maar Uganda haha. Daar was het zóoveel lekkerder weer! Ik ben mijn kleurtje alweer kwijt, huilen..! Nu ik zo weer aan Uganda denk, (wat ontzettend vaak nog is..) moet ik ook denken aan wat er dit weekend gebeurde, ik was dit weekend namelijk bij een conferentie van Athletes in Action. Dat is een weekend in Delden, waar allemaal jongeren bij elkaar komen en waarmee we met z'n allen lekker de zaterdag hebben gesport met kinderen en jongeren. Lekker straatjongeren aandacht geven die ze normaal niet krijgen etc. Heerlijk! :) Maargoeed, op dat weekend kwam ik een meisje tegen die óok naar Uganda was geweest met Be More. Dus je raadt het al, daar rolde een heel gesprek uit en daar heb ik wel twee uur met haar over gekletst. Ze herkende heel veel van wat ik allemaal vertelde en ik ook weer van haar. Het was heel leuk om herinneringen op te halen, súpergezellig :) Maargoed, toen zei ik dat ik ook in m'n examenjaar zat en dat ik best wel gestresst was, maar dat ik van de Afrikanen had geleerd om niet te stressen en rustig aan te doen. Want in Lwengo heeft een Afrikaan tegen mij gezegd: 'It's better to do a good job that costs a lot of time, instead of doing a bad job within a couple of minutes.' Nouja, nu is dat niet helemaal toepasbaar op m'n examens, maar ik heb daar wel echt geleerd dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan school en examens. Dat het feit dat ik een huis, voedsel heb en überhaupt naar school kan gaan al heel bijzonder is, en dat ik daarmee echt gezegend was. Enja, ik kan me daar nog best schuldig over voelen. Maar gelukkig weet ik dat de Afrikanen gelukkig zijn en zich redden daar, in Lwengo, maar toch zou ik graag nog wat voor ze willen doen om ze te helpen. Ik wil ook ontzettend graag nog een keertje terug, gewoon om éventjes 'hallo' te kunnen zeggen!

Ik heb wel echt geleerd om rustiger aan te doen. Om meer tijd voor mezelf te nemen en minder hard voor school te werken, (en ik haal nogsteeds goede cijfers!) en meer bezig te zijn met wat nu écht belangrijk is in het leven. Daarom vind ik het ook zo afschuwelijk wat er net in Boston is gebeurd, die arme mensen.

Als ik één wens mocht doen, was het dat de wereld één grote fijne plek zou zijn. Dat alle mensen gelukkig zijn en dat alle mensen het goed voor mekaar hebben. En ik streef ernaar om dat in ieder geval in mijn eigen omgeving voor elkaar te krijgen! :)
Lieefs

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Karenlalaa
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.