"Anna is Morgen in Vietnam"

'Anna is morgen in Vietnam!'

deze zin moet nog steeds een beetje doordringen. Morgen vlieg ik om 10:45 vanaf Schiphol mijn Aziatische bestemming tegemoet. Hier ga ik vrijwilligers werk doen dat anders is dan de meeste verhalen die je van vrijwilligers hoort.

Wat is er zo anders aan jou vrijwilligers werk Anna?
Ik zal het even simpel uitleggen. Wanneer ik aan kom In Can Tho, wat licht in de Mekong Delta, zal ik worden opgehaald door mijn contact persoon. Hij heet Phoung en is een local. Hij zal mij naar een huis brengen net buiten de stad. Hier verblijf ik met 8 andere Nederlanders. We krijgen daar een bed en een eigen fiets! Maar wat het nou zo anders maakt, is dat ik niet aan één project ben verbonden.

De bedoeling is dat je met de fiets naar alle projecten in de omgeving gaat fietsen(dwars door de rijst velden) . Je krijgt na een overleg waar je interesses liggen een schema van Phoung. Hierin staat hoe laat en waar je moet zijn op een project. De projecten zijn qua inhoud allemaal verschillend. Zo kun je koken met monniken en dit uitdelen aan kans armen, helpen in een weeshuis, Engelse les geven aan blinden die een massage shop runnen en nog veel meer. ëén van de meest heftigste projecten zijn de weeshuizen waar kinderen een huis krijgen die misvormd zijn door de chemische oorlog met de Amerikanen. Ben erg benieuwd hoe het allemaal gaat uitpakken. Op httppublic://blog/image_1_0.jpegvrijwilligwereldwijd.nl/vietnam/vrijwilligerswerk_vietnam.html vind je meer informatie over mijn organisatie en hun project in Vietnam

Mijn tas (ondertussen al dikker dan ik zelf ben) is gepakt en me laastse blog in NL is geschreven. Op naar de jetleg in de warmte!

ik zal de hoogte punten van mijn avontuur met jullie delen in kleine blogs op wereldsupporter ! houden jullie mij ook op de hoogte?

heb jij al eens vrijwilligerswerk gedaan of ben jij van plan dit te gaan doen? Laat het mij weten en reageer!

Liefs,

Anna

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Hoi Anna,

Hoi Anna,

En veilig geland??? Wat ontzettend gaaf wat je gaat doen zeg!! Ik heb zelf 3 maanden vrijwilligerswerk in Kenia gedaan en de tijd van mn leven gehad! Het zal zeker niet altijd makkelijk zijn, vooral in het begin niet. Andere cultuur, ver van huis.. Maar geef het even de tijd om te wennen en, het allerbelangrijkste, geniet!!! Veel succes en plezier en ik hoop snel een verslagje van je te lezen!

Liefs Chiara

Spannend!

Het klinkt heel leuk dat je eerst verschillende projecten gaat doen. De weeshuis voor kinderen die slachtoffer zijn geworden van de chemische oorlog klinkt inderdaad heftig. Ik ben benieuwd om te horen hoe het is om elke keer weer met een ander project bezig te zijn. Ik hoop dat je veilig bent geland en veel succes!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Anna Visscher
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
21 2
Selected Categories