Presenteren Joho (10 december) en kerstmarkt (11 december)

Bijna kerstmis, de tijd van de goede doelen. Mijn school heeft zoals gewoonlijk weer een kerstmarkt georganiseerd voor een goed doel, maar deze keer is het voor mij toch wel erg speciaal. Alle opbrengst gaat namelijk naar het project Foho voor straatkinderen in Uganda. De kinderen kunnen er nu alleen nog maar overdag terecht, voor een aantal lessen, werk en eten. Het doel is ze zo uit de problemen te houden. Dit doel wordt belemmerd door de nacht. 'S nachts moeten de kinderen namelijk weer de straat op. Onder een doos of in een vuilniscontainer vinden ze dan hun slaapplek. Hier kan van alles met ze gebeuren, aangezien de criminaliteit in Uganda hoog is. Ook zijn er organisaties die de straatkinderen meenemen naar afschuwelijke kampen. Dit werd getoond in de documentaireserie van Peter R. de Vries over toverdokters in Uganda. Met deze achtergrond informatie en de specifieke gezichten van de kinderen in gedachten, krijgt mijn motivatie om zo veel mogelijk geld in te zamelen echt een boost. Ten eerste moesten we de kerstmarkt en het doel promoten. Britt en ik waren meteen enthousiast en hebben aangegeven de klassen rond te willen gaan met een powerpointpresentatie en een mooi verhaal om de mensen aan te sporen. Deze presentaties waren een erg groot succes; mensen gaven aan echt naar de kerstmarkt te komen en het een inspirerende presentatie te vinden. In de presentatie hebben we ook even duidelijk gemaakt dat we ons verhaal blijven vertellen totdat iedereen iets goeds voor Uganda (en de rest van de wereld) gaat doen, haha. Hierdoor stonden mensen echt even stil bij waar wij het voor doen. 

 

Op de avond van 11 december wahttpspublic://blog/jetske.jpgwww.youtube.com/watch?v=WIx0tmOd3OAs de kerstmarkt. Bij binnenkomst moest iedereen langs het super gezellige Uganda kraampje! Samen met andere mensen die naar Uganda zijn geweest heb ik hier Ugandese ketttingen verkocht van Kim en spullen van Foho en Be More. Zelf werd mijn aandacht getrokken door het boek van Jetske van der Schaar 'Helden van Zuid-Afrika'. Ik heb hem helaas nog niet kunnen lezen aangezien ik in dit examenjaar al zo ontzettend veel boeken door moet werken. Naast het verkopen van spullen voor het goede doel hebben we ook folders uitgedeeld over vrijwilligerswerk, Uganda en Foho. Dit verliep erg goed. We hebben een erg grote school dus ik denk dat op de kerstmarkt wel zo'n 1000 mensen zijn geweest over de gehele avond. Dat is een mooi aantal! Ook de opbrengst is erg mooi (zegt men), maar die is nog niet exact bekend. Volgende week komt Debbie van Be More (We hebben haar ook geïnterviewd voor ons profielwerkstuk dus we kennen haar al) om de cheque in ontvangst te nemen voor Foho, dus ik ben benieuwd! 

 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Milou
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
3
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.