Internationale ontwikkelingsstudies (25 september)

Vandaag heb ik de lange lange reis naar het verre Wageningen gemaakt. Ik had liever veel verderweg gestudeerd, maar het is nu eenmaal zo gelopen. Wageningen is niks voor mij, ik ben niet zo dorps, boers en Wagenings. Toch trok deze studie mijn aandacht en dat wil ik graag met jullie delen. De studie is niet zo bekend en daar mag best verandering in komen. Voor mensen in deze context (die graag reizen en met het buitenland bezig zijn) kan dit weliswaar DE studie zijn: Internationale ontwikkelingsstudies. Deze studie gaat in op alle ontwikkelingen wereldwijd rondom sociologie, politiek en economie. Erg breed met dus ook nog erg veel mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld baas worden van Wereldsupporter (denk ik), ambassadeur, leidinggevende bij lokale projecten of je bij de VN inzetten. Naar mijn idee is dit de enige studie waarmee ik echt iets kan betekenen voor de wereld. Na mijn reis naar Uganda is dat droombeeld al een beetje weggevaagd, maar in hoeverre het mogelijk is om de wereld te verbeteren, kan dat hier. Dat is nog eens andere koek dan basisschooljuf, wat ik altijd al wilde worden. Of deze studie echt goed uit gaat pakken voor mij, moeten we nog maar even zien. Het goede nieuws dat ik door de 'Matching' heen ben, neemt in ieder geval niemand me meer af. 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Milou
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1
Selected Categories