Aan de slag als klassenassistent bij Vluchtelingenwerk

Inmiddels ben ik al een aantal weken aan het werk als klassenassistent bij Vluchtelingenwerk Nederland. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een beginnersklas (vanaf begin november hebben zij les) met ongeveer 10 leerlingen. Een hele leuke, gemotiveerde en gezellige klas met mensen die onder andere afkomstig zijn uit Syrie, Guinee, Soudan en China. Heel veelzijdig dus! 

De eerste dag als klassenassistent vond ik wel een beetje spannend omdat ik niet zo goed wist wat ik kon verwachten, wat er precies van mij werd verwacht en dat terwijl ik het graag zo goed mogelijk wou doen. Aan de ene kant herkende ik dit ook heel erg bij mijn vrijwilligerswerk op de Filipijnen: de eerste keer dat ik een training moest geven aan de tour leaders zag ik daar best wel tegenop om dezelfde redenen maar uiteindelijk bleek dit helemaal niet nodig en was het geven van de trainingen hetgene wat ik het liefste deed. En ook bij mijn vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk is dat het geval. De eerste les werd ik gelijk met een groepje leerlingen apart gezet om ze te helpen bij het maken van opdrachten, lezen, schrijven en uitleggen van dingen rondom de Nederlandse taal. Ook hier was ik gelijk helemaal op mijn plek en zou ik dit het liefste elke dag doen. Maar helaas blijft het vrijwilligerswerk waardoor het niet mogelijk is om dit fulltime te doen. Toch is de dankbaarheid die ik krijg van de leerlingen voor mij zoveel meer waard en een grotere motivatie om er energie in te steken dan geld. En hopelijk kan ik in de toekomst een baan vinden waarbij ik hetzelfde gelukkige gevoel krijg en helemaal op mijn plek ben. Voor nu ga ik zoveel mogelijk mijn best doen om ervoor te zorgen dan mijn leerlingen de Nederlandse taal goed leren praten en een nieuwe toekomst kunnen opbouwen hier. 

Follow the author: Manon89
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Manon89
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]