Een 5-sterren hotel en wereldsupporter zijn...

En daar was ik dan weer... terug in Nederland. Sneeuw, solliciteren, feestjes, lekker lunchen, familie terug zien, vriend weer knuffelen, boodschappen doen, auto rijden enz enz. Het leven in sneltrein vaart. De verschillen zijn groot maar het "terug burgeren" (zoals mijn scriptie begeleider het noemde) gaat goed. Terwijl mensen in de supermarkt gehaast om zich heen kijken en zeuren over het weer, geniet ik van de regen, schone straten, het grote aanbod aan verse groenten en het "gemak" van het leven in Nederland. 

De laatste dagen van mijn tijd in Azië heb ik doorgebracht in een prachtig 5*-hotel in Kuala Lumpur. Hypocriet? Ja misschien wel. Natuurlijk had ik ook voor € 10,- per nacht kunnen overnachten en daarmee € 70,- kunnen besparen en uit kunnen geven aan de kinderen in de sloppenwijken, Putu Sukma het dochtertje van Kadek Ola of aan één van de vele andere goede initiatieven. Maar moet het één het ander uitsluiten? Inderdaad die ene € 70,- kan ik niet nog een x uit geven. Maar soms zijn het juist de kleine dingen die niet perse geld kosten waarmee je mensen gelukkig maakt. Putu Sukma heeft nog lang na kunnen genieten (en stiekem op kunnen scheppen) na het zwem middagje op Bali en de oudere op de Filipijnen, had ik die nou echt gelukkiger gemaakt met € 70,- dan met een praatje en wat extra aandacht? Ik weet het niet.  Wat ik wel weet is dat die dagen in dat hotel voor mijzelf heerlijk waren. En ook 5* hotels kunnen kun steentje bijdragen aan een betere wereld. Zo had het hotel waarin ik sliep niet alleen het standaard "gebruik je handdoek 2x briefje" maar ook een food-waste-policy. Voor elke 100 gram eten die je teveel opschepte en dus niet op at tijdens je ontbijt werd 100 MYR (ongeveer 25 euro) in rekening gebracht, goed initiatief toch? Zo kan zelfs een 5* hotel zichzelf wereldsupporter waardig maken.

Nu weer terug in Nederland zal ik opzoek gaan naar werk en daarnaast actief blijven als ambassadeur voor st. Coba Baca, daarover later meer!

Tot snel! 

 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Kirsten
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
2
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.