HONY (Humans of New York Fundraising)

Net zoals 99% van de Nederlandse jongeren, beschik ik over een Facebookaccount. Mijn favoriete pagina is by far: Humans of New York (HONY). Deze pagina is een initatief van een New Yorkse fotograaf genaamd Brandon, die met zijn camera door de straten van New York wandelt en wildvreemden interviewt. Samen met prachtige foto's, plaatst hij dan een greep van hun levensverhaal op de Facebookpagina. Al meer dan 11 miljoen mensen hebben HONY geliked en de posts worden ook vaak overspoeld met lieve reacties en likes. Ik likete de pagina zo'n jaar geleden en geniet sindsdien dagelijks van de aangrijpende, bijzondere en inspirerende verhalen. Vorig jaar deed Brandon ook een tour door het Midden Oosten en plaatste hij indrukwekkende foto's en verhalen van kinderen, jongeren, volwassenen en bejaarden die in oorlogsgebieden leefde. 

Nooit heb ik er echt aan gedacht om deze pagina te delen in een Wereldsupporter blogje (ondanks dat het zeker Wereldsupporterwaardig materiaal is). Tot vorige week. HONY plaatste een foto van een Afro-Amerikaanse jongen van een jaar of dertien op zijn pagina. Het jongetje vertelde hem over zijn principal, de schooldirectrice. Ondanks dat hij in een van de allerarmste achterstandsbuurten van New York woont, zorgt zij ervoor dat hij, en zijn klasgenootjes, zich toch gewaardeerd voelen. Ze straft hen niet meteen als je iets verkeerd doet, maar legt uit hoe de maatschappij werkt en waarom het belangrijk is je best te doen voor school. De post kreeg wel een miljoen likes en reacties en mensen zochten massaal de naam van deze principal op: zo'n goede leraar, daar zouden er meer van moeten zijn! Brandon vertrok naar de school in Brownsville (de arme wijk in NY waar dit zich allemaal afspeelt) en het gevolg was een crowdfunding actie. Er zou geld worden ingezameld om de leerlingen een tripje naar Harvard te geven. Zo zouden ze zien wat er nog meer afspeelt buiten de stad, of zelfs de wijk, waar ze leven: ze komen hier vaak namelijk nooit vandaan. Binnen no time waren er honderdduizenden dollars binnengekomen. Het geld dat overbleef zou worden gebruikt voor zomer programma's: als de kinderen niet naar school gaan in de zomer komen ze in aanraking met criminaliteit of kunnen ze simpelweg hun huis niet verlaten omdat er geen veilige plek is om naartoe te gaan. 

Ik was sprakeloos van het geweldige initatief. Mijn facebook pagina overspoelt zich met foto's. Ook is het een reminder aan mezelf. Bij New York denk ik al snel aan alle geweldige dingen: Times Square, het Vrijheidsbeeld, wolkenkrabbers, the Empire State Building. Ik ben er nog nooit geweest, maar door de vele films en series heb ik er wel een bepaald beeld van en weet ik dat maar al te veel mensen dromen van een bestaan op Wall Street, wuivend naar een gele cab, om vervolgens de weekenden hardlopend door Central Park door te brengen. Wat is het bizar om dan eens echte verhalen te horen van mensen uit New York, die niet een "Sex and the City" leven hebben. Zoveel armoede, criminaliteit en zo weinig toekomstmogelijkheden voor deze kinderen die wonen in, wat bekent staat als, the concrete jungle where dreams are made of

Via een speciale pagina kan je doneren! Ik zal hem hieronder plaatsen. Zelf heb ik nog even niet gedoneerd, omdat je hiervoor een creditcard nodig hebt (die ik dus niet heb). Maar ik ben zeker van plan mijn kleine steentje bij te dragen, dus dat ga ik nog eens goed regelen met mijn ouders haha :) 

https://life.indiegogo.com/fundraisers/let-s-send-kids-to-harvard DONEER!! 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.