Interview Kisha

Op de school waar ik het social skills program heb gedaan heb ik Kisha ontmoet. Een meisje van 12 jaar. Ze zocht steeds contact met mij als ik op de school kwam. Ze kwam vaak bij mij zitten en vond het erg leuk om even te kletsen. Ik heb een kort interview met haar gehouden. Ik ben vooral ingegaan over de school, haar thuissituatie en wat ze graag in de toekomst zou willen. Ze vertelde dat ze het erg leuk vindt om naar school te gaan. Ze leert graag nieuwe dingen en vindt de docenten aardig. De pauzes vindt ze toch het leukst, want dan kan ze met haar vriendinnen dansen en zingen. Ze vertelde dat ze ongeveer een half uur moet lopen om op school te komen. Dit is voor haar heel normaal, ze loopt altijd samen met een meisje die bij haar in de buurt woont. Ze woont dus in een township ongeveer een half uur lopen vanaf de school. Samen met haar moeder en haar broer en zusje. Ze speelt vaak samen met haar broer en zusje en kinderen uit de buurt. Haar vader is niet meer in beeld. Dit vindt ze niet leuk. Op zondag gaan ze altijd naar de kerk. Kisha vindt het fijn om naar de kerk te gaan. In de toekomst wil ze graag op een school komen te werken, ze wil graag juf worden. Het lijkt haar vooral leuk om met kleine kinderen te werken. Tijdens het gesprek hebben we veel gelachen. Ze vertelde dat ze het leuk vond om met mij te praten en vond het erg jammer dat ik straks weer naar Nederland zou gaan. Ik moest eigenlijk van haar blijven.

Tijdens het gesprek hadden we het ook even over Nederland, ze vond het dan ook erg interessant als ik Nederlands ging praten. Ze wilde graag Nederlandse woorden leren. Dus ik heb haar Nederlandse woorden geleerd en zij mij Afrikaanse woorden. Een aantal dagen later kwam ze weer naar mij toe en toen wist ze de geleerde Nederlandse woorden nog steeds, super leuk! 

Op de foto kan je mij en Kisha zien. De foto is genomen op de beachday van de school. Elk jaar gaat de hele school één dag naar het strand, was een erg leuke,gezellige dag met alle lieve kinderen!

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Boukjedehaan
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
5
Selected Categories