Een fantastische ervaring die ik nooit zal vergeten!

15 oktober vertrok ik, naar het verre Guatemala, om daar vrijwilligerswerk te doen voor T.E.S.S. Unlimited. Ik wist niet wat ik moest verwachten, en ik was redelijk zenuwachtig toen ik in het vliegtuig zat. Toen ik na de lange reis aankwam, werd ik heel vriendelijk opgehaald door Tessa zelf, en ik werd heel lief ontvangen door het gastgezin waar ik de komende acht weken zou verblijven. De eerste dagen even moeten wennen aan dit nieuwe, vreemde land, maar mijn Spaans lessen begonnen al de tweede dag dat ik er was, dus ik had wel meteen een doel voor ogen: de taal leren spreken zodat ik mijn werk goed kan doen. Voor de mensen die misschien twijfelen om vrijwilligerswerk of iets te doen in Centraal- of Zuid-Amerika omdat ze de taal niet spreken: ik raad het je absoluut aan. Ik heb misschien een beetje een taalgevoel, maar het volgende geldt voor iedereen: er is geen betere manier om een taal snel en goed te leren dan het elke dag in praktijk te moeten brengen en intensieve lessen te volgen waar je ook alleen maar spaans kan praten. Ik pikte het heel snel op. Het educatief centrum van de organisatie in het kleine plaatsje San Gaspar Vivar, vlakbij het mooie koloniale stadje Antigua, is een mooi en gezellig gebouw, en ik kon meteen zien dat ik goed terecht was gekomen. Je hoort nog wel eens vreemde verhalen van vrijwilligers die iets anders aantreffen dan hen beloofd was, maar ik kon het meteen goed vinden met de andere vrijwilligers (allemaal nederlanders) en ik was onder de indruk van de band die zij met de kinderen hadden opgebouwd. Het educatief centrum is een deel van TESS Unlimited, en kinderen uit de buurt krijgen Engelse les, computerles, en leren koken, eten serveren, en daarbij ook hoe ze met geld om moeten gaan (heel belangrijk in Guatemala!). De kinderen komen 's middags om 2 uur en gaan om 5 uur weer weg. Toen ik aankwam, was net de vakantie begonnen, maar het educatief centrum gaat gewoon door, maar dan met creatieve lessen. Ik heb zelf muziekles gegeven, die lessen heb ik ook zelf opgezet omdat niemand vóór mij dat nog had gedaan, en verder waren er knutsellessen en sport. Elke dag had iedere vrijwilliger weer een ander schema, gedurende twee volle weken. Voor mij was dat extra zwaar, aangezien ik in de ochtend van acht tot elf Spaanse les volgde, en 's middags met mijn beginnerspaans een muziekles moest geven. Ik heb hierdoor zoveel geleerd, flexibel zijn, in een team werken, weten te presteren ook als je totaal uit je comfortzone bent gehaald... Iedereen zou zoiets moeten doen! Volgend blog vertel ik over mijn ervaringen in het educatief centrum, en over het leven in Guatemala. Kopieer de link van deze site, zodat je het fantastische werk van TESS Unlimited kan bekijken! httppublic://blog/fotos10-01-2015151.jpgtessunlimited.nl/

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Doora Millenaar
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
3
Selected Categories
Promotions
JoHo Insurances verzekert wereldwijd