Uganda Child Care Foundation (UCCF)

Uganda Child Care foundation (UCCF):

De Uganda Child Care Foundation is een jonge, dynamische vrijwilligers stichting die concrete hulp biedt aan kinderen in Oeganda een land in Afika. De projecten en sponsorprogramma's geven financiële en educatieve hulp in de meest brede zin van het woord. Ze zetten zich in voor kansarme kinderen in Oeganda ongeacht afkomst of religie. In de aidsregio 'Rakai' willen we niet alleen "vissen vangen vóór deze arme kinderen, maar ze materiaal geven om ze zélf te leren vissen"!

Hun projecten, klein en groot, brengen hoop op een toekomst. Ze stimuleren zelfvoorzienendheid, geven impulsen en leggen een basis om vanuit daar een eigen toekomst op te gaan bouwen. Mede dankzij alle donateurs/vrijwilligers kunnen ze dit al 10 jaar doen. Ze zijn dan ook dankbaar dat ze al zoveel jaar het verschil mogen maken voor kinderen in Oeganda, maar HUN werk gaat door. Een ook de komende jaren willen ze een stem zijn voor hen die zelf geen stem hebben.

Hun website schetst een beeld van wie ze zijn en wat ze doen (www.uccf.nl). Dit met het doel om u als bezoeker enthousiast te maken over hun werk.

Kindsponsoring:

UCCF richt zich met haar projecten op kansarme kinderen in Rakai / Zuid-Oeganda. De wanhoop is zichtbaar in Rakai. Kinderen zonder dromen en ouders zonder hoop. Voor 30 euro per maand geeft u deze kansarme kinderen namelijk een hoopvolle toekomst. Een investering die door werkt in het hele gezin!

Wie komen in aanmerking voor ons sponsorprogramma?

Onze partners in Oeganda selecteren de kinderen voor ons kindsponsorprogramma. Hierbij wordt niet gekeken naar religie, ras en/of afkomst. We selecteren de meest kwetsbare kinderen:

Weeskinderen die één of beide ouders hebben verloren, kinderen uit bovengemiddeld grote gezinnen die de kosten voor alle kinderen niet kunnen betalen, kinderen uit child-headed-homes. Deze kinderen leven onder de zorg van een ouder broertje of zusje na het overlijden van de ouder(s) en gehandicapte kinderen die in de samenleving minder kansen krijgen om zicht te ontwikkelen.

Kindsponsoring is het financieel adopteren van een kind. UCCF richt zich op kansarme kinderen in Oeganda.

Deze kinderen hebben vaak gebrek aan voedsel, kleding en zijn vatbaar voor ziektes al malaria en tuberculose.

Veel van de kinderen die worden geholpen, missen een of beide ouders. De ouders of verzorgers hebben geen geld om zelf onderwijs te betalen.

Voor 30 euro per maand geeft u deze kansarme kinderen een hoopvolle toekomst waarbij kansen aanzienlijk stijgen t.a.v. Werkgelegenheid, een bijdrage leveren aan levenstandaard in de directe leefomgeving, weerstand en bescherming tegen ziektes.

 

Wat UCCF doen voor 30 euro per maand:

 • Onderwijs op christelijke basis.
 • 2x per maand vaardigheidslessen als voorbereiding op beroepsoefening.
 • 2x per maand sport en spel activiteiten.
 • Jaarlijks een uitgebreide, preventieve, medische controle.
 • Toegang tot medische zorg indien nodig.
 • Informatie over hygiëne en het voorkomen van ziektes.
 • Een gezonde middagmaaltijd tijdens schooldagen.
 • Een schooluniform.
 • Schoenen.

Voor meer vragen voor kindsponsoring en contact met je sponsorkind en andere zaken kun je mailen naar: kindsponsoring@uccf.nl  of alles rustig terug lezen op de site: www.uccf.nl

 

 

Goeden doelen shop:

Gratis doneren door te shoppen bij je favoriete webshops! Via goededoelshop.nl kun je shoppen bij ruim 300 bekende webshops (Zalando, Bol.com, D-reizen, ICI Paris XL etc.) en gaat er per aankoop een donatie naar jouw goede doel! Je shopt dus bij dezelfde winkels voor dezelfde prijzen en je doneert zonder dat het je iets extra kost!

Hoe werkt het?

1). Ga naar httppublicpublic://blog/unknown-1.jpegblog/unknown_0_0.jpegwww.goededoelshop.nl en ga naar “Log in”.

2). Klik op “Ik ben nieuw” en creëer een account. 

3). Kies bij “goede doelen” je favoriete doel en ga door naar “Shops”. 

4). Kies je favoriete webshop.

*Na het shoppen krijg je een bevestigingsmail van de webshop met de bevestiging van je aankoop én een mail van goededoelshop.nl met de hoogte van jouw donatie.

Naast dat je voor UCCF kunt kiezen zijn er natuurlijk nog andere organisaties, welk organisatie je ook kiest het is altijd goed!

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of MaartjeLaat
Content
Access level of this page
 • Public
 • WorldSupporters only
 • JoHo members
 • Private
Image
Image
Statistics
10
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.