week 1

 

 

De eerste week is voor bij.. 

Dat klinkt als een opluchting en eigenlijk is dat het ook. Niet dat het niet leuk is hier maar het was mentaal wel een hele zware week.

Heimwee, ik was een paar dagen ziek en natuurlijk de shock van wat je hier te zien krijgt.

Maar ik ben gelukkig niet ziek meer en m'n heimwee wordt steeds minder. Het cultuur verschil alleen niet maar daar moet ik volgens m'n vader wat harder in worden.

Uiteindelijk zal ik dat ook wel worden maar ik kom op dit moment nog te veel tegen wat ik nog niet eerder heb gezien of meegemaakt en waar ik ongelovelijk van schrik. 

Op de crèche was er een kindje van 2 ernstig ziek, we wisten alleen niet wat hij had. Hij had zeker hulp nodig maar we mogen hem niet naar de kliniek brengen zonder toestemming van ouders. Vader was alleen niet meer in beeld en moeder werkt heel ver weg en daardoor is die bijna nooit thuis. Het jongetje woonde op dit moment alleen met zijn 2 broers van ongeveer 11 en 4 en zus van 7. Kan je je dat voorstellen?

 

Een ander voorbeeld is een familie in het 10 familie project. Deze familie bestaat uit 4 kinderen en hun grootmoeder. Ouders zijn allebij overleden aan HIV. Ze wonen ver uit de bewoonde wereld. Grootmoeder kan bijna niks meer maar heeft wel de zorg over deze kinderen. Hier springen wij gelukkig in. We leren de kinderen engels en helpen met het huishouden. Hun 'huis' is gemaakt van takken, touw, en een soort van asbest achtig spul en is 2 bij 2 meter. Klinkt niet echt als een huis he.

Maar daar gaan we volgende week verandering in brengen. We zullen met een paar vrijwilligers een huisje van steen voor ze bouwen. Hier heb ik echt super veel zin in. Verstand op nul en go!

Wat ik nu heb opgenoemd zijn de trieste dingen maar natuurlijk kom ik ook hele mooie dingen tegen. De bevolking bijvoorbeeld. Ze zijn allemaal zo aardig en lief voor je. Ze spreken hier in de omgeving zulu, ik ken dan ook al een paar woorden. Ook de natuur en wildlife is hier prachtig. Donderdag avond zijn we met de auto rond gaan rijden en zijn we 5 nijlpaarden tegen gekomen, gewoon op straat. Ook lopen er overal aapjes.

Vandaag (zondag) ben ik met men 3 kamergenoten naar cape vidal geweest, dit is een prachtig strand. Om daar te komen moesten we eerst door een park heen. Ook daar was het zo ongelovelijk mooi! We hebben giraffen, zebra's, neushoors, buffels en nog zoveel meer dieren gezien. 

 

Ik ben benieuwd wat ik aankomende week allemaal tegen ga komen maar ik heb er super veel zin in. Er zijn gister 10 vrijwilligers bij gekomen dus we kunnen veel meer doen dan deze week. Allemaal australiers dus moet echt werken aan men engels maar ook dat gaat steeds beter. Ik heb gelukkig super leuke kamergenoten, we zijn in deze week al heel hecht geworden en hebben veel steun aan elkaar!

See you next week x

 

Liefs.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of boanna
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
7
Selected Categories