Mijn plan als Mileniumdoener

Inmiddels ben ik al bijna een maand terug uit Uganda, waar ik 4 maanden lang met straatjongens heb gewerkt. Over mijn ervaringen heb ik een blog bijgehouden en deze op mijn persoonlijke facebookpagina: Jetske in Uganda https://www.facebook.com/jetskeinoeganda 

Nu ik terug ben blijf ik contact houden met het project wat ik daar opstartte. Ik ben samen met het hoofd van de school een nieuw project begonnen. We gaan de straatjongens en de kinderen van de school kaarten laten maken. Deze kaarten willen we weer verkopen in Nederland, maar ook in Uganda zelf. Met het geld van de kaarten kunnen we de maandelijkse lasten betalen. Het project is nog vers en dus nog niet helemaal van start gegaan, maar ook in Nederland heb ik hier en daar al mailcontact gehad met Uganda. Naast dat ik dit project doe, is er ook nog een project waar ik in Uganda al een grote start mee heb gemaakt. We zijn begonnen aan het renoveren van de kamer van de jongens. Dat was namelijk een grote bende. Via mijn kerk heb ik sponsorgeld gevraagd en daarmee konden we al veel doen. Helaas is dat nog niet alles, dus er moet nog meer komen. De bedoeling is om dit jaar weer terug te komen, hopelijk met genoeg geld om de kamer af te maken. Zodat niet alleen 2 maar 10 jongens kunnen slapen. Verder hoop ik dit jaar mijn verhaal te doen in de kerk, maar ook bij mijn vrijwilligersorganisatie, en misschien wel op mijn studie. Hiermee hoop ik ook andere te kunnen motiveren om vrijwilligerswerk te doen, want je helpt er niet alleen andere mee, maar ook voor jezelf is het een leuke en leerzame ervaring.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of JetskeAK
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.