Waarom eten weggooien als anderen het nog kunnen gebruiken?

Met nog 2 andere vriendinnetjes ging ik oud en nieuw in Italie vieren.
Op 2 januari liepen wij door een grote stad, Bologna opzoek naar een leuk restaurantje om wat te eten.
Op de heen weg zag ik een zwerver op straat liggen en dat beeld bleef ik maar in mijn hoofd houden. Toen we eenmaal een leuk restaurant hadden gevonden gingen we daar lekker eten, ik nam zoals gewoonlijk een margeritha pizza (errrrg lekker!).
Na een halve pizza zat ik deze keer alleen al vol, toen ik tegen mijn vriendinnetjes zei dat ik de andeer helft graag mee wilde nemen voor de zwerver op straat verklaarde ze mij gek. Toch een beetje getwijfeld of ik het nou moest doen, maar ik ben nu een wereldsupporter en goed eten weggooien gaat toch echt tegen mijn principes. 

Uiteindelijk toch maar gevraagd of ik de andere helft mee mocht nemen en deze kreeg ik in een pizza doos mee, mijn vriendinnetjes vonden het nog steeds eigenlijk maar niks. Toen we terug liepen van het restaurant (met de pizzadoos in mijn hand) zag ik na een paar minuten een zwerver die in de prullebakken keek en een doosje van een chocoloade letter open maakte om te kijken of daar nog wat eten in zat heb ik besloten mijn halve pizza maar aan hem te geven.
Hij was er echt ontzettend blij mee en ik kreeg ook duizend maal dank (Grazia mille).

Zo kan je met een kleine daad een hoop betekenen voor iemand anders, en waarom zouden we goed eten weggooien? Ik ben heel erg blij dat ik deze goede daad in 2015 al heb kunnen doen en mocht ik nog eens hetzelfde meemaken dan zou ik precies hetzelfde doen!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.