Opgebouwde banden

Hoi allemaal,

Gisteren (4 januari) hebben we met ons project een reünie gehouden. We zaten met 8 meiden op een project en hebben het tijdens het project super gezellig gehad. We konden het allemaal goed met elkaar vinden en hebben maar weinig irritaties gehad. We werden met zijn 8en in 4 piepkleine kamertjes gepropt met een hele kleine woonkamer met een tafel (6m2). Buiten waren de wc's (2 gaten in de grond) en de douche (een hokje met een gat in de grond, waar je gewoon met een emmertje water over je heen moest gooien). Verder hadden we buiten twee bakken met kolen staan waarop we konden koken.

Ja het was primitief en om met zoveel onbekende mensen op zo'n kleine oppervlakte leeft en dus bijna geen eigen ruimte had is niet voor iedereen heel gemakkelijk. Het is niet alleen de weinige ruimte, maar ook de ervaringen die je met elkaar deelt. Want Malawi heeft een hele andere cultuur, gewoontes, mensen, armoede. Het is niet zomaar wat als je daar terecht komt.

Daarom vind ik het dan ook heel erg bijzonder dat we met z'n 8en zo'n goede band met elkaar hebben opgebouwd. We hadden na bijna een half jaar weer afgesproken en toch leek het weer als een half jaar geleden. We praten, we lachten en haalde allemaal leuke herinneringen op. Ik ben zo blij met de groep die we hadden en ik wil ook nog even kwijt dat zonder hen de ervaring niet zo prachtig zou zijn geweest. 

We hebben afgesproken ieder half jaar af te spreken en de mooie tijd weer ophalen. Met hen kan ik als enige echt mijn verhalen kwijt, zij hebben het ook ervaren, zij hebben de sfeer geproefd en het land geroken. 

Ik hoop dat iedereen die vrijwilligerswerk gaat doen de ervaring ook met zulke mooie mensen kan delen.

Groetjes Anne (Malawi juli 2014)

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: AnneRoosma
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
460