Helping the homeless

De vakantie is alweer bijna voorbij maar ook deze keer heb ik een mooie reis gemaakt. Ik ben samen met mijn familie afgereist naar Amerika, New York. Totaal wat anders dan Nederland of Afrika. Maar ook daar heb je armoede, veel daklozen om precies te zijn. Je kan geen straat door zonder iemand te zien met een stuk karton en een leeg bekertje. Het is afschuwelijk, iets wat niet zou mogen gebeuren in een wereld zoals deze. Zeker niet deze dagen. Niet wetend wat er gebeurd is met ze loop je langs ze heen. Het liefst loop je naar ze toe en vraag je naar hun verhaal maar dat kan gezien worden als onbeleefd. Toch kon ik de mooie kerstdagen niet door zonder minimaal 1 iemand wat te geven. Het hoefde niet per se geld te zijn. Zolang het maar wat was waar ze wat aan hadden. Iets wat ze goed konden gebruiken. Dus dat heb ik dan ook gedaan een fles vitamine drink. Vitamines zijn belangrijk en vooral in de koude winter dagen. Niet wetend of de man er heel blij mee was liep ik door. Het maakte mij ook niet meer uit. Ik was blij dat ik wat heb kunnen betekenen voor hem in mijn ogen. Zoals moeder Theresa zei: 'It's not about how much you give, it's about how much love you put into giving.' Het is waar, elk kleine beetje helpt. Ik weet zeker dat ook deze man dit kon gebruiken. 

Dus loop je ook een keer over straat en heb je wat wat je misschien niet op drinkt of op eet. Of misschien iets wat je teveel hebt gekocht in de supermarkt. Gooi het niet weg. Geef het weg! Mensen die niets hebben zullen je dankbaar zijn. 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of LaraGue
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.