Terug uit Brazilië... What's next? - Een half jaar later

Het is alweer een half jaar geleden dat ik met Worldmapping naar Rio de Janeiro ging en een onvergetelijke expeditie had. Het afgelopen half jaar heb ik vaak teruggedacht aan weken die ik op deze geweldige plek spendeerde. Als het zou kunnen, boekte ik nu meteen een enkel ticket naar deze bruisende metropool in Zuid Amerika. Helaas behoort dat niet tot de mogelijkheden en heb ik het afgelopen jaar geprobeerd - en probeer ik nog steeds - om de dingen die ik geleerd heb in Brazilië te laten weerspiegelen in mijn gedrag hier in Nederland. Twee weken na terugkomst schreef ik een blogje waarin ik mezelf een aantal doelen stelde. Omdat het nu een half jaar later is, lijkt  het me een goed moment om eens terug te blikken op die doelen en om te kijken in hoeverre ik dit verwezenlijkt heb of daar nog mee bezig ben. Naderhand wil ik graag bekijken hoe ik dit in 2015 nog wil voortzetten, veranderen of vernieuwen. Dus... laten we beginnen :) !

1. Presentaties: Ja die heb ik zeker gegeven! Voor mijn klas en voor een hele aula vol geinteresseerde, potentiele Worldmappers. Ik schreef er ook deze blog over. Ik ben nog steeds blij dat ik dit gedaan heb, omdat ik naderhand hoorde dat het echt impact op mensen gemaakt heeft en twee meiden zelfs door mijn verhaal besloten hebben ook op expeditie te gaan met Worldmapping! 

2. Verhalen: Tijdens mijn reis schreef ik 's avonds alles op wat we die dag gedaan en beleefd hadden. Dit heb ik helemaal uitgewerkt en er uiteindelijk twee mooie boeken met foto's van gemaakt. Het is best persoonlijk, omdat er precies staat hoe ik me voelde en hoe iets was, maar daardoor ook heel fijn om te lezen voor familie en vrienden! (Mijn moeder moest stiekem zelfs een beetje huilen toen ze mijn verhalen las en ook ik herbeleef de momenten weer als ik door mijn boeken blader) Ik schreef er deze blog over! 

3. Vrijwilligerswerk in het buitenland: Daar ben ik nog steeds mee bezig. Wel heb ik de knoop doorgehakt en weet ik het nu zeker, ik ga een tussenjaar doen! En in dat tussenjaar wil ik graag naar Zuid-Amerika. Zoals het er nu uitziet ga ik eerst een aantal maanden Spaanse lessen volgen in Spanje, volg ik vervolgens nog een maand les in Zuid-Amerika (waarschijnlijk Argentinie) om daarna zo'n 4 maanden rond te reizen door (Noord) Argentinië, Bolivia en Peru. En in die maanden lijkt het me ook gaaf om vrijwilligerswerk te doen. Momenteel lees ik me dus suf in reisboekjes en op websites. Maar hier update ik zeker weten nog over!

4. Vrijwilligerswerk in Nederland: Ja, dit gaat ontzettend goed! Ik heb me aangesloten bij de Jongerenraad en ben bezig met een aantal leuke projecten, waar ik binnenkort waarschijnlijk nog wel iets over plaats. Ik schreef er ook dit blogje over. 

5. Bewuster bezig zijn met wat ik koop: Ja, dit gaat ook goed. Vooral wat kleding betreft. Ik check regelmatig op internet welke merken bekend staan om kinderarbeid, slechte arbeidsomstandigheden etc. Ik ben dan ook gestopt met het kopen bij winkels als Primark, terwijl ik daar eerst amper over nadacht. Ook koop ik nu regelmatig bij de kringloopwinkel en bezocht ik zelfs een ontzettend grote tweedehands sale, die ik nog op mijn agenda op mijn wereldsupporter CV heb geplaatst! 

6. Mijn eindwerkstuk: Die is helemaal af, finito, klaar! Maar ik ben super blij dat ik het gemaakt heb en de kans heb gekregen om het over dit onderwerp te doen en mijn eigen ervaringen erin te verwerken. Misschien plaats ik nog wel mijn gehele werkstuk, maar dat is wellicht wat lang om te lezen. Daarom schreef ik er in ieder geval deze blog over. 

Zo, dat waren ze dan! Eigenlijk gaat het met alle doelen dus heel erg goed. Nummer 1, 2 en 6 heb ik zelfs helemaal afgerond. Ondanks dat ik wel zeker bewuster bezig ben met wat ik koop, vind ik dat dit nog wel beter kan. Ik heb de afgelopen maanden namelijk vooral op kleding gelet, en niet zozeer op voeding. Daar ga ik dus zeker proberen meer op te letten! In 2015 hoop ik nog veel bezig te zijn met vrijwilligerswerk in Nederland, omdat ik het superleuk vind om te doen en zo hoop mee te helpen aan een betere samenleving. Ook hoop ik leuk werk te vinden om vrijwillig te verrichten in Argentinie, Peru of Bolivia, zodat ik dit tijdens mijn tussenjaar kan doen :) 

Verder ben ik zeer tevreden over het afgelopen jaar. Naast bovenstaande doelen schreef ik blogjes over van alles en nog wat; liedjes die me raakte, speeches die ik heel goed vond, interviews die ik hield met mensen uit Rio, bepaalde gebeurtenissen van mijn reis.

Ik hield me vooral meer bezig met iets dat me sinds mijn reis heel erg raakte: rechten van meisjes. Ik schreef er een blog over, doneerde geld aan Plan Nederland en aan Serious Request en hield me er veel mee bezig. Dit wil ik het komende jaar doorzetten, omdat ik het zo belangrijk vind.

Ook werd ik Joho donateur, wat goed van pas komt met alle spullen die ik het komende jaar moet gaan afschaffen. Backpacks, klamboes etc. :) Daar zal ik veel bezig mee gaan zijn. 

Ik heb zin in het komende jaar!! Zin om me in te zetten voor Wereldsupporter en alle bovenstaande dingen, zin om weer een ticket te kopen en op een vliegtuig te stappen, zin om weer een nieuwe cultuur te ontdekken. Alvast alle geluk voor 2015!

Liefs

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Madeliefje
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
8
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.