Interview met Dion

Interview met Dion

·         Do you consider yourself to be a Global Citizen? Why? Nee dat vind ik niet, ik leef namelijk alleen maar in Suriname en moet erg veel moeite doen om mijn eigen leven goed te onderhouden dus zet me niet in voor anderen.

·         What does Global Citizenship mean to you both? Antwoord Dion: Voor mij betekent een wereldburger dat die gene zich inzet voor de wereld. Antwoord van mijzelf: Ik vind dat een wereldburger betrokken moet zijn bij de wereld en het geluk van anderen en zich daarvoor moet inzetten.

·         How do you both contribute (daily/weekly/monthly) to a better, more equal or sustainable world? Antwoord Dion: Op dit moment doe ik eigenlijk niks aan een betere wereld. Antwoord van mijzelf: Ik denk dat ik nu met mijn vrijwilligers werk er iets aan heb bijgedragen, ook eet ik sinds een tijdje vaker faire-traid producten.

·         What are the similarities and what are the differences between what both of you do daily/weekly/monthly? Antwoord Dion: Ik denk dat Nohemi in Nederland een beter leven heeft en makkelijker andere mensen kan helpen en de wereld kan helpen omdat daar voor mijn idee het leven en de middelen iets makkelijker zijn om iets te bereiken. Antwoord van mijzelf: Er zijn onwijs veel verschillen tussen ons, naar mijn mening is het in Nederlands makkelijker om iets bij te dragen omdat in Nederland bijvoorbeeld al faire-traid producten worden verkocht en er in Nederland toch ook meer geld is om dingen te bereiken.

·         When you first met did you think you were very similar or very different? How do you feel about that now? Antwoord Dion: Ik wist meteen dat wij niet op elkaar leken. Nohemi komt natuurlijk uit Nederland en ik heb meerdere vrijwilligers leren kennen en die leven allemaal zo anders. Ik vind dat niet erg want ik vind het wel leuk om mensen met een andere cultuur te leren kennen. Antwoord van mijzelf: Ik merkte natuurlijk meteen al verschillen omdat je toch allebei uit een heel andere milieu komt. Ik vond het wel heel apart dat wij meteen dachten aan iets lekkers eten en drinken kopen en dat hij daar het geld niet voor had.

·        
How do you inspire others with the activities that you do? Antwoord Dion: Ik ben een danser en dans ook vaak op straat ik hoop daarmee anderen mensen te laten zien dat er voor iedereen iets is om te doen en dat je gewoon jezelf kan zijn, op straat thuis of waar dan ook. Antwoord van mijzelf: Ik probeer andere te inspireren door te vertellen over wat ik mee maak, hoe ik andere heb kunnen helpen. Ik hoop dat andere daardoor inzien dat er soms meer mogelijk is dan je eigenlijk denkt.
What talents/skills* do you use to do these good things? Antwoord Dion: Ik dans en daar zou ik later ook wel mijn beroep van willen maken. Antwoord van mijzelf: Ik vind zelf dat ik eigenlijk niet echt talenten heb, maar ik denk dat ik veel mensen wel een beetje gelukkig maak doormiddel van praten met ze en door zelf vaak vrolijk te zijn.

Personal (skills/talent) development
 

·         What are the things you have learned from your (volunteer) work and how do you use these skills*? Ik heb met mijn vrijwilligerswerk geleerd dat echt niet alles vanzelf sprekend is zoals in Nederland. Maar ook aan de andere kant zouden wij in Nederland veel kunnen leren van de cultuur daar, bij ons wordt bijvoorbeeld zoveel eten weg gegooid en bij hun gaat alles tot de laatste kruimel op.  

·         What have you learned from eachother? Ik heb geleerd dat je met weinig ook gelukkig kan zijn, en dat geld echt niet het belangrijkste is in het leven.

·         What kind of skills/competences would you both like to learn still? Antwoord van Dion: Ik wil toch nog terug naar school om dingen te leren die ik later nodig heb in het leven. Antwoord van mijzelf: Ik wil nog zoveel leren, ik wil mijn opleidingen nog afmaken.

·         How would you like to develop these skills/competences*? Antwoord van Dion: Door nu werk te zoeken en dan weer naar school te kunnen en dat te kunnen betalen. Antwoord van mijzelf: Ik denk dat ik hier en ook door Dion te leren kennen veel meer motivatie heb gekregen om alles af te maken waar ik aan begonnen ben.

·         What would you do with these skills* or where would you use them? Met school kan je later werk vinden waardoor je kansen veel beter worden in de maatschapij. Ik wil de opleiding verloskundige gaan doen en zou dan ook zeker in andere delen van de wereld mensen willen helpen.

·         What are you proud of? Is that different or the same for you both? Ik ben trots op wie ik ben en hoe ik al tot hier ben gekomen in de wereld.

·         How do you help others with your skills*? Ik kan goed met mensen praten en proberen oplossingen te zoeken voor hun problemen.

·         What inspires you? Which song, movie, book? Why? Ik vind de film hoe duur was de suiker een erg inspirerende film omdat het over het verleden van veel Surinamers ging en ik daar natuurlijk zelf ben geweest.

 
 
Millennium development goals
 

·         What are the differences and similarities between how you both think about global issues (such as climate or equality)? Antwoord Dion: Ik denk dat wij het er allebei over eens zijn dat iedereen gelukkig moet kunnen zijn. Over andere dingen hebben we het nog niet veel gehad en zou ik niet precies kunnen zeggen wat de verschillen tussen onze meningen zijn. Antwoord van mijzelf: We hebben het nog niet over heel veel dingen gehad samen, ik denk wel dat wij het er allebei over eens zijn dat de wereld een stuk mooier zou kunnen zijn als we elkaar allemaal een beetje helpen.

·         Discuss which millennium development goal (linkje) you think is most important for your own country? Antwoord Dion: Armoeden. Antwoord van mijzelf: Ik denk dat we in Nederland al de meeste doelen hiervan hebben bereikt.

·         Which Millennium Development goal do you consider most important globally? Beide: Armoede

·         How do you personally contribute to reaching a millennium development goal (this could be more than one)? Ik gooi geen kleding en andere dingen weg maar bewaar dat om naar ontwikkelings landen op te sturen.

·         How much do your friends and family know about the Millennium Development Goals? Op dit moment nog niet veel maar ik praat er nu veel met hun over en probeer hun ook zover te krijgen dat ook hun zich meer in gaan zetten voor de wereld.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of nohemi
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
2
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.