Welk gedrag is veranderd sinds mijn terugkomst?

Sinds ik terug ben uit Ghana heb ik een hoop nagedacht over wat ik vanuit Nederland kan betekenen voor mensen die het minder goed hebben dan ik. Ten eerste ben ik veel meer op mijn watergebruik gaan letten. In ghana had ik een emmer om te douchen en daar moest ik het mee doen. Ik heb daar de waarde van water geleerd, en vind het dus nu bijvoorbeeld niet nodig om de douche aan te laten staan als ik mijn haar aan het inzepen ben. Waarom zou ik al dat water voor niets weg laten stromen?

Daarnaast ben ik mij aan het oriënteren welke goede doelen ik zou willen sponsoren. Ik zal niet naar elk land of project af kunnen reizen om te helpen maar ik kan vanuit Nederland wel geld doneren om mijn steentje bij te dragen.

Ook let ik meer op de producten die ik koop. Ik probeer Fairtrade producten te kopen en ik let op de kledinglabels in de kleding die ik koop. Ondanks dat je het nooit zeker weet, probeer ik geen kleding meer te kopen die in ontwikkelingslanden is geproduceerd en waar de lonen waarschijnlijk ontzettend laag zijn.

Als laatste wil ik vrijwilligerswerk in Nederland gaan doen. Ook in Nederland zijn er mensen die het slechter hebben dan ik, en ook die mensen kunnen hulp gebruiken. Het hoeft niet perse ver weg te zijn, ook op de hoek van de straat kunnen mensen zijn die problemen hebben.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of jessica121293
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.