Eerste kerstdag

Een van de projecten waar ik afgelopen zomer werkzaam ben geweest is het opvangcentrum voor straat kinderen 'MCHC (Midlands Children Hope Centre) Drop-In centre'. Zij hebben iedere maand al moeite om de maandelijkse vaste lasten te kunnen betalen en deze maand is natuurlijk extra moeilijk. Om de kinderen ook deel te laten zijn van het kerstfeest hebben zij een kerstmannenpak gehuurd en een speciaal dinner gemaakt voor de kinderen. Hierdoor komen ze alleen wel de volgende maanden in de knoop met het betalen van electriciteit, water, eten etc. Daarom hebben we met alle vrijwilligers die afgelopen zomer in de vier weken dat ik op het project werkte, afgesproken zo veel mogelijk geld op te halen voor MCHC. Buiten het feit dat ze hun vaste lasten moeten betalen wil Hope Centre namelijk uitbreiden; bij Drop-In centre hoort ook een weeshuis, maar deze zit op dit moment vol. Daarom hebben ze een nieuw stuk land gekocht waar ze een veel groter weeshuis willen bouwen, zodat meer straatkinderen kunnen worden opgenomen in het weeshuis, en ze willen daarnaast een meisjesweeshuis bouwen. Dit zijn plannen die waarschijnlijk over vijf jaar pas gerealiseerd kunnen worden, maar dit betekent wel dat iedere euro die gedoneerd wordt, daadwerkelijk op de besteed wordt aan het project. Marliene (ook een Nederlandse vrijwilliger) en ik hebben besloten een evenementje te organiseren (waarschijnlijk) voor de eerste en tweede klassen van onze scholen. Hiervoor hebben we contact opgenomen met een man die ervaring heeft met evenementen en bovendien zijn hart verloren heeft aan Zuid-Afrika. En hoe gaaf zou het zijn als we daadwerkelijk zo veel geld zouden kunnen ophalen met z;n alle dat ze zouden kunnen beginnen met de bouw van het weeshuis? 

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of evavanzwieten
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
3
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.