Kerstmis is voor iedereen!

De viering van kerstmis is voor ieder mens anders en dat mag gelukkig, het hangt ook groot en deels af van de plek op de wereld waar je je bevindt.

Waar aan de ene kant van de wereld families gelukkig met elkaar aan tafel zitten voor een heerlijk kerstdiner en de wijnglazen lekker gevuld, met als afsluiter een lekkere warme chocolademelk voor de openhaard. Naast ons ideaal beeld van hoe wij kerstmis vieren vechten mensen aan de andere kant van de wereld voor het laatste kleine beetje hoop op een beter leven.  Voor hun is dat kerstmis.

Naast de elementen van aarde, water, lucht en vuur is kerstmis in mijn ogen het vijfde element dat mensen waar ook ter wereld met elkaar verbindt. Door lief te hebben en stil te staan bij het leed van een ander, daar kan wat mij betreft geen god, allah, of andere machtig persoon tegenop. We beseffen ons maar al te goed in wat voor wereld we leven!

Maar weer terug op het kerstmis vieren, de ene persoon viert de Kerstdagen het liefst alleen door, viert de andere het feest liefst in gezelschap van zoveel mogelijk mensen om zich heen. Mijn boodschap is: Vier Kerstmis zoals je kerst wil vieren en geniet daar op jouw manier van.

 

Voor mij is kerstmis:

 

Echt koud buiten, misschien zelfs een beetje sneeuw, lekker chocolade melk met een koekje erbij.

Want kerstijd komt eraan, een kerstboom helemaal versierd, lichtjes aan en de cadeaus eronder, echt gezellig! Kon hij maar voor eeuwig blijven staan, kerstmis is voor mij het mooiste feest wat er is!

Eerst een boom en de cadeaus, en dan, ook leuk, knallend vuurwerk.

En oliebollen met lekker champagne, heb jij er ook zin in?

Maar het heeft wel een bezwaar, aan die mooie tijd komt elk jaar weer een einde waarom duurt dat niet het hele jaar? Als we een eens feestje bouwen, zonder er mee op te houden!

Merry Christmas & Happy new year... But the most, best wishes to you all, god bless you!

 

 

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of MaartjeLaat
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
6
Selected Categories