Terug kijken op Zuid Afrika

Dag 1 De vliegreis: Het begon allemaal met een vrije dag van school. Het was woensdag 8 oktober. De dag was eindelijk nabij. We gaan naar Zuid-Afrika. We gingen rond 12.30 weg richting Dusseldorf. Een vriend van me klas reed met me mee richting Dusseldorf. Voordat we naar het vliegveld gingen, gingen we eerst nog even naar een stadje in de buurt om nog een beetje te wandelen. Daarna gingen we naar het vliegveld. Het moment was gekomen. We namen allemaal afscheid checkte in etcetera en gingen in het vliegtuig. De vliegreis richting Dubai duurde ongeveer 7 uur. Daar aangekomen gingen we meteen naar de Macdonalds. We moesten ongeveer 5 uur wachten en gingen daarna weer in het vliegtuig. De vliegreis van Dubai naar Durban duurde ongeveer 8 uur. Eenmaal daar aangekomen is het een beetje laat en zijn we allemaal een beetje moe. We ontmoeten onze gids op het vliegveld en kunnen als we willen geld wisselen. Daarna werd de groep opgedeeld in twee groepen en we gingen in 2 bussen naar onze eerste verblijfplaats. Eenmaal daar aangekomen waren we een beetje moe, dus deden we niet veel meer.

Dag 2: Vandaag gaan we kennis maken met de mensen van Mother of Peace waar we vijf dagen gaan verblijven later. We komen daar aan in een busje en stapten uit en begonnen naar de ingang te lopen. Toen kwamen ze in twee rijtjes met trommels en zingend naar ons toe . Wij vonden het heel leuk en stonden aan de kant van de weg te kijken. Maar toen liepen ze door naar de bus toe, het was dus de bedoeling dat we in de bus bleven en dat we in Mother of Peace gereden werden. Na dat gingen ze op het pleintje na de ingang door met muziek maken en dansen. Dat deden ze heel lang en daarna was het optreden klaar en werden we naar het theater gebracht in de school. Eenmaal daar aangekomen gingen ze door met muziek maken en optredens geven etcetera. Ze deden de officiele zulu dans, dat was echt een aparte leuke dans. Na de kennismaking lieten ze ons het gebied een beetje zien en daarna gingen we weer terug naar ons huisje genaamd Blue Sky Mining.

Dag 3: Vandaag gaan we naar een township die niet zo ver rijden is. We gingen naar Palm tree. We werden daar ontvangen door een Nederlander en een paar Zuid- Afrikaanse mensen. We werden door de Zuid-Afrikaanse mensen meegenomen naar de township. We mochten onze spullen achter laten in de daycare. Eerst liet ze ons een beetje zien hoe het er daar uit ziet en daarna gingen we spelletjes doen op een veldje. We gingen bijvoorbeeld in een kringetje staan en een liedje zingen en dan moet 1 iemand een ander zoeken en een knuffel geven en dan moet diegene weer iemand anders zoeken en zo ging het door. Na het spelletjes spelen gingen we naar het huisje van een van die vrouwen. Daar kregen we eten en drinken en werden er weer optredens gegeven. Deze keer leerden wij die dans ook en moesten we die ook doen. Na dat konden we nog even spelen en gingen daarna weer terug naar de daycare. Bij de daycare pakten we onze spullen en gingen weer terug naar Blue Sky Mining. Dat was dag 3.

Ik denk na de reis nog steeds over de reis en wat ik allemaal heb gezien. Ik heb erge dingen gezien, maar vooral leuke bijzondere dingen. Als ik het bekijk heb ik het best goed in Nederland. Dat wist ik wel al, maar ik wist niet dat het verschil zo groot was. 

Dit was mijn blog

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Enrico
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.