Malawi 2015, here I come!
In mei is het zo ver, dan ga ik samen met een groep mede-pabostudenten op onderwijsexpeditie naar Malawi. Samen met stichting Edukans gaan wij een bijdrage leveren aan beter onderwijs! Een droom die uit komt. Want na mijn reis naar Brazilië in de zomer van 2014 wist ik zeker dat ik later het liefst in ontwikkelingslanden les wil gaan geven aan degenen die goed onderwijs het hardst nodig hebben. Hoe cool is het dat ik midden in de rimboe in de snik hete zon onder een boom les ga geven aan een klas van wel bijna 100 kinderen!? Wat een enorme uitdaging gaat dit worden, want naast de taalbarrière moet ik ook nog eens op een interactieve manier les gaan geven (wat momenteel totaal niet van toepassing is in landen als Malawi. Hier wordt namelijk meer op een overdragende manier les gegeven). Ik kan nu al niet wachten! 

Ik geef jullie een klein kijkje in wat voor enthousiasmerende dingen mij afgelopen maanden overkomen zijn...
 

September 2014

Na een prachtige presentatie van twee studentes die in 2014 met de onderwijsexpeditie naar Malawi mee waren gegaan, was ik zo enthousiast dat ik mij  gelijk aan heb gemeld voor de onderwijsexpeditie naar Malawi in mei 2015! Maar na enige research sloeg even de paniek toe, want één van de vereisten om mee te gaan met de expeditie was dat ik mijn propedeuse moest hebben. Studenten met een propedeuse krijgen namelijk voorrang op de reis. 

Na een hele lange mail naar Edukans gestuurd te hebben kreeg ik te horen: ''Fleur bedankt voor je mooie mail. Als alle pabo-studenten in Nederland zo gemotiveerd zouden zijn, moesten we met grote wachtlijsten werken.'' Waarna ik ook nog eens een telefoontje kreeg met extra informatie en de volgende mail erachteraan: ''Ik heb Fleur inmiddels aan de telefoon gehad en het is helemaal geregeld. Het enthousiasme spatte er inderdaad af, Fleur! Fijn!'' Mijn geluk kon niet meer op (was dit een hint? Mocht ik mee naar Malawi?)

In december zou Edukans toestemming vragen vanuit de HvA waarna de officiële bevestiging bekend gemaakt zou worden, spannend...
 

Oktober 2014

Het ontwerpen van mijn eigen site en het opzetten en bedenken van acties om het geld voor onderwijsprojecten in Malawi in te zamelen kon beginnen.
 

November 2014

Rumoer op de HvA. het bestuur van de HvA had alle reizen - plots, uit het niets - naar Afrikaanse landen verboden wegens ebola. Totaal onterecht want het ebola gebied ligt dichter bij Nederland als bij Malawi. Jammer dat zij heel Afrika over een kam schoren. Paniek sloeg weer toe. Had ik eindelijk bijna de officiële bevestiging, kon ik nog niet naar Malawi! Na door Edukans en een contactpersoon op de HvA geïnformeerd te zijn was de paniek gedeeltelijk gezakt. De contactpersoon van de PABO ging in overleg met het bestuur om te zorgen dat ik en andere studenten die zich hadden aangemeld toch konden gaan. Het was een kwestie van afwachten. In december zouden wij meer hierover te horen krijgen.

Goed nieuws was dat mijn tante 200+ potloden en 75+ bouwplaten doneerde voor de kindjes in Malawi, of ik nou zelf naar Malawi zou gaan of niet, wat een schat!
 

December 2014

JOEPIE DE POEPIE IK GA NAAR MALAWI! De eerste officiële bevestiging kreeg ik binnen op 1 december. Vol enthousiasme stuurde ik terug naar Edukans: ''Joepie! Goed nieuws! Blijer kunt u mij vandaag niet krijgen :)'' Waarna ik terug kreeg: ''Haha, ik ben ook super blij voor je!''. Nu kan het echte werk beginnen!

De studenten van de PABO die zich voor de onderwijsexpeditie hadden aangemeld mogen gewoon mee op reis naar Malawi om daar les te gaan geven! Het bestuur van de HvA heeft hiervoor toestemming gegeven, fantastisch nieuws!

Afgelopen zaterdag geeft mijn moeder met mijn tante bij de IJhallen in Amsterdam-Noord spullen verkocht voor gedeeltelijk Malawi en gedeeltelijk Brazilië. Dit heeft in zijn totaal ongeveer €130 opgeleverd! Op 11 januari gaan zij, inclusief mijn nichtje Myrthe en ik nog een keer in de IJhallen spullen verkopen voor deze twee projecten, heeft u nog spullen die wij mogen verkopen, laat het mij dan weten door een mailtje te sturen via contact.

In de tussentijd is er al €155 gedoneerd voor de onderwijsprojecten in Malawi. Wauw wat een bedrag! Ontzettend bedankt!
 

Komende periode...

... ga ik in de krant proberen te komen om nog meer mensen bewust te maken van hoe hard te kinderen in Malawi toe zijn aan goed onderwijs. Ook ga ik nog een leuke kerst/Nieuwsjaarsactie bedenken (oliebollen verkopen?) en krijgen de voorlopige donateurs een leuke kerstkaart in de brievenbus als bedankje voor de bijdrages die zij geleverd hebben voor beter onderwijs in Malawi! 

Op naar de €1000, nog €845 te gaan!

Liefs,

Fleur

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.