Let´s get started!

Gisteren zijn de lessen echt begonnen! Het was wel even spannend, aangezien de taal af en toe echt een probleem is en je niet weet hoe de kinderen zijn, wat ze kunnen, etc.
Eigenlijk had ik twee uur estimulacion met Jairo, maar omdat daar maar twee kinderen waren en Anouk in haar eentje voor een groep van 10 zou komen te staan, heb ik het tweede uur geholpen met de manualidades-les.
We hebben een aap gemaakt van twee bordjes die je aan elkaar vast maakt, en dan handjes, benen en een staart eraan vast plakt. We moesten het af zien te krijgen in een uurtje, en dat bleek lastiger dan gedacht. Sommige kinderen verven supersnel, maar anderen juist heel langzaam!
Vandaag hebben we het alfabet geoefend met de allerkleinsten en morgen geef ik een knutselles!
De weekenden zijn we vrij, en dit weekend hebben we de Pacaya vulkaan beklommen! Zo ontzettend gaaf! Je loopt echt in het niets, en we hebben op het hoogste punt waar we mochten komen marshmallows geroosterd met de warmte van de vulkaan. Helaas konden we niet helemaal tot aan de krater, want enkele weken geleden was er iets van activiteit opgemerkt.
Zondag zijn we naar een macadamia finca geweest. Deze boerderij is opgezet met als doel de lokale bewoners te laten profiteren. Ze hebben heel erg veel macadamiabomen weggegeven de afgelopen vijftien jaar, zodat deze mensen een inkomen hebben. Ook hebben ze voor deze bomen gekozen omdat de macadamia de lucht veel meer zuivert dan andere plantensoorten. Heel erg goed voor de wereld, dus! De naam van deze finca is: Valhalla. Het is in het dorpje San Miguel Dueñas, vlakbij Antigua.
¡Adios!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Laura
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.