Fundraising moment 3 Documentaire Project Fillipijnen Februari 2013

Hallo Allemaal!

De vorige fundraising op de vakantiebeurs is nog niet eens zo lang geleden, maar hier toch alweer het volgende fundraising verhaal.

Donderdag 31 januari heb ik samen met onder andere Andreia, Nona en Redouan een vegetarisch benefit dinner georganiseerd in Joe's Garage in Amsterdam. Joe's Garage is een voormalig krakerspand en er hing daarom ook een heel alternatieve relaxte sfeer. De bezoekers waren super open-minded en gezellig. Ik ben om 4 uur begonnen, nadat Andreia alles had ingekocht, met snijden en de voorbereidingen om te koken voor de verwachtte 40 mensen! Het menu bestond uit: een groentensoep met onder andere aardappel, wortel, paprika, allerlei kruiden en chili. Daarna volgende een bonengerecht met tomaat, rijst en salade en als afsluiter hadden we een heerlijke peer-taart gemaakt met kaneel. Dit alles was te koop voor 4 euro. Helaas hadden we op het einde nog wel wat eten over en is niet alles op gegaan, maar toch hebben we wat geld op kunnen halen. Ook hadden we een potje op de bar gezet en na onze toespraak voor het publiek, waarin we uitlegde wat we hier aan het doen waren en waar de opbrengst naar toe ging, snelde iedereen daarheen, dat was goed om te zien! Het was weer een erg leuke avond, waarop we veel mensen weer wat bewuster hebben gemaakt van ontwikkelingswerk.

Ook is er meer bekend geworden over de verschillende functies binnen de documentaire en de inhoud van de workshops en film. De groep is verdeeld in 3 subgroepen, waardoor de taken beter kunnen worden verdeeld. We zullen workshops gaan geven zoals dansen, zingen, muurschilderingen maken etc. en hier zullen we een documentaire over maken. Hierbij stellen we waarschijnlijk een aantal vrijwilligers centraal en volgen we hun verhaal. Ook zullen de kinderen waarmee we werken in Tondo, Manila, aan bod komen. Tondo ligt op een voormalig vuilnisbelt en is een hele arme en criminele buurt. Voor de kinderen hier liggen de kansen in het leven niet voor het oprapen, dus hopelijk kunnen we een positieve draai aan hun leven geven door ons samen met de kinderen bijna 3 weken alleen te richten op talent en niet per se op alles wat er niet leuk is in hun leven. Door creatief bezig te zijn, merken de kinderen hopelijk dat er meer is om uit het leven te halen. Hopelijk komt het zo ver dat we een evenement kunnen opzetten waarbij de kinderen kunnen laten zien wat ze hebben geleerd en hoe ze zich hebben ontwikkeld of welk talent er is ontdekt. Over 2 weken gaan we al en ik moet eerlijk bekennen: ik heb mijn tas al gepakt want ik ben er helemaal klaar voor!

See you soon Philipines!

Sanne

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Sanne Bouwman
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Image
Image
Statistics
2
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.