Challenge 3: Minder, kouder & korter wassen

Deze week had ik een vrij eenvoudige uitdaging: minder, kouder & korter wassen. Meestal was ik een aantal keer per week, zodat ik kleuren apart kan wassen en zodat mijn favoriete kleding altijd weer snel in de kast ligt. Naast dat dit eigenlijk niet zo milieuvriendelijk is, kost het ook nog eens veel tijd. Regelmatig vergeet ik was uit de wasmachine te halen, zodat deze nogmaals gewassen moet worden. Ook erg lastig voor mijn 4 huisgenoten, met wie ik de wasmachine deel.

Deze week wilde ik kijken of het mogelijk is om minder vaak te wassen, met een vollere wasmachine. En het resultaat: prima te doen. Zoals vorige week al te lezen was heb ik meer dan voldoende kleding, dus kan ik best wat minder vaak wassen. Gemiddeld was ik ongeveer 3x per week en ik heb deze week maar 1 wasmachine vol gekregen. Volgens het Nibud kost het gemiddeld 80 cent om 1 was te draaien. Als ik deze trend doorzet bespaart dit dus meer dan 80 euro op jaarbasis.

En we hebben een fantastische wasmachine die een optie ECO-friendly heeft. Dan duurt de was wel een half uurtje langer, maar is het (denk ik?) wel beter. Mocht ik nou toch nog een wasje extra willen doen kan ik er ook nog voor kiezen een 15 minuten-was te doen.

Voordelen: Kost minder tijd, minder water nodig, lager energieverbruik, meer tijd om te wassen voor mijn huisgenoten

Nadelen: Het enige duidelijke nadeel is dat mijn wasmand overvol raakt. En soms zit misschien mijn leukste trui dan even een weekje in de wasmand…

Ga ik dit doorzetten?: Zeker, het kost me amper moeite en het levert veel op!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of IsisHommema
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.