in 50 stappen de wereld verbeteren, hoe het begon:

Het begon met een notitieboekje dat ik cadeau kreeg. Er staat groot: “save the world” op en het heeft een duurzame look. Vrienden zagen het boekje al op mijn kamer staan en maakten spottende opmerkingen als: “Sinds wanneer ben jij goed bezig?” en “De wereld is niet te redden”. Die opmerkingen zetten mij aan het denken. Sinds wanneer ben ik goed bezig? Ik ben volgens mij eigenlijk nog niet zo goed bezig, ik ben student en voel mij niet verantwoordelijk voor de wereld. Jong genoeg om fouten te mogen maken, maar te oud om niet over de wereld na te denken. Is de wereld niet te redden? Moet de wereld gered worden? Goede vragen, waarover ik lange avonden met vrienden heb gediscussieerd. Uiteindelijk is de knoop doorgehakt en heb ik besloten dat ik misschien niet de wereld kan redden, maar zeker wel kan verbeteren. En dat is ook precies wat ik met deze weblog wil bereiken.

Challenge: Ik geef mijzelf iedere week een doel om de wereld te verbeteren. Dit doel kan heel klein zijn (zoals een cadeautje geven aan iemand) of groot (zoals vrijwilligerswerk in het buitenland). Ik zal bloggen over mijn ervaringen en hoop op 31 december 2013 het gevoel te hebben dat ik de wereld een klein beetje mooier heb gemaakt.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of IsisHommema
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.