De Spaanse vrijgeleide A38

En na een half uur was ik aan de beurt. 'Je inschrijven voor het vierde jaar geneeskunde? Heb je je studentenkaart en je formulier met vakken getekend door je coördinator?' Eeh nee, waar moet ik dan heen? 'Je kaart kun je halen bij de international office en je coördinator... ik neem aan dat die in het ziekenhuis is. Maar ze zal daar alleen 's ochtends werken, en het is intussen half 1; je zal het morgen moeten proberen ben ik bang.'

De volgende morgen, later dan gepland omdat het meer dan een uur lopen bleek te zijn, wist de man onder het bordje 'informatie' in het ziekenhuis me eerst niet te vertellen waar ik Carmen Gomez Gomez kon vinden. Na wat aandringen pakte hij de telefoon, en na een kwartier wist hij zeker dat ze er morgen weer zou zijn. 's Ochtends? Ja.

De man die de dag erna onder het bordje 'informatie' werkte, had geen idee wie Carmen Gomez Gomez was, en wist evenmin wie hij moest bellen om erachter te komen. Misschien dat iemand in de personeelskamer om de hoek een idee had? Nee dus. Dan werkte ze misschien wel aan de overkant van de straat bij de faculteit gezondheidswetenschappen. Ook daar hadden ze niet van haar gehoord, zei de man achter het loketje, maar ik moest het maar eens bij het ziekenhuis proberen. Terug naar de informatiebalie. Als ik de gang doorliep, laatste deur rechts: personeelszaken zou haar wel kennen als ze hier werkte. Dat bleek niet het geval, maar ze wezen me wel een ander kantoortje waar ik kon navragen waar ze dan wel werkte. Een half uur later werd ik terug naar de faculteit geneeskunde gestuurd: derde verdieping, biochemie.

Na meer dan een uur wandelen stond ik op de derde verdieping biochemie, maar alle deuren waren dicht. Terug naar de informatiebalie van de faculteit. Carmen Gomez Gomez? Met één bepaalde lift kon ik er komen, maar met de andere liften of met de trap was het niet bereikbaar (?). Terug op de derde verdieping wisten ze niet wie Carmen was, maar ik was dan ook op het departement farmacie aangeland. Biochemie was aan de andere kant van de gang. Alle deuren dicht. Terug naar farmacie. Is er niemand? Nee. Alle deuren geprobeerd? Ja. Hmm. Wanneer ze er wel zullen zijn? Tsja, dat zal dinsdagmorgen worden. Maandag niet? Maandag niet, dan is alles dicht omdat het academisch jaar wordt geopend. Owkeej...

Dinsdagochtend met mijn vakkenlijst in dezelfde gang. De eerste deur proberen maar. 'Carmen Gomez?' Nee, dat is twee deuren naar rechts, maar ze was net vertrokken en het was niet duidelijk of ze terugkwam. Na een uur was er nog niemand, dus vroeg ik beneden bij de informatiebalie of Carmen terug zou komen. Tsjah, dat wist hij ook niet. Misschien was ze wel aan het vergaderen, want er was een vergadering aan de gang. Tot hoe laat? Tsjah, dat wist hij ook niet. Morgen geen vergaderingen? Nee. Dan kom ik morgen terug.

Woensdagochtend met mijn vakkenlijst in dezelfde gang. 'Carmen Gomez?' Goh, die is net weg om pauze te gaan houden... maar als je hier even wacht, dan zal je haar straks wel terug zien komen. Een half uur later kwam ze aan, en nog een half uur later had ik de handtekening die ik nodig had. Ze moest eerst namelijk nog wat telefoontjes afhandelen.
Oh! Ze had alleen geen stempels daar, moest ik even voor naar beneden. Beneden deden ze niet aan stempels, maar bij de administratie wel. Na een half uur was ik aan de beurt. Hmm ja, mijn collega doet de stempels, maar die is net even weg. Misschien kan je bij het decanaat vragen? Andere kant van de hal. Na een half uur was ik aan de beurt. Stempel? Ja, stempel. Dankuwel. Terug naar de administratie. Na een half uur was ik aan de beurt. 'Inschrijven in het vierde jaar geneeskunde?' Ik knikte en zuchtte opgelucht, even dacht ik dat het me vandaag dan écht ging lukken. Studentenkaart? 't is niet waar! Tot hoe laat is de international office open? Tot over tien minuten. En jullie? Ook. Hasta manana!

Na een uur was ik aan de beurt. 'Een bankrekening openen? Ja, dan moet je wel eerst naar de politie om een verblijfsdocument te halen en daarmee moet je terugkomen. Politie? Een uur lopen. Half uur wachten. Verblijfsdocument? Ja, dan moet je wel eerst je paspoort kopiëren en met je voorlopig document langs de bank. Kwartier lopen, kwartier wachten, paspoort kopiëren, twintig minuten lopen naar de bank. Nee, dit document is nog niet officieel, moet je eerst naar het politiebureau. Vijf minuten lopen. Tien minuten wachten. Nee, met dit voorlopig document moet je die tien euro betalen bij de bank. Vijf minuten lopen en een kwartier wachten. Betalen? Ja betalen. Vijf minuten lopen. Tien minuten wachten. Officieel document: even tekenen en morgen maar naar de bank in het oude deel van de stad, want na twee uur is die niet meer open. Volgende morgen: tien minuten lopen. Half uur wachten. Officieel document? Ja. Studentenkaart? Mooi, maandag terugkomen.

Maandag kwart over negen. Rekening openen? Ja mijn collega zal er over tien minuutjes zijn ongeveer. Koffie! Half uur later arriveert de collega. Eén wachtende voor u. Anderhalf uur later ben ik aan de beurt. Half uur wachten en vier handtekeningen later heb ik een contract en een bank-boekje. Volgende week komt de kaart!

De vrijgeleide A38 is volgens mij hier uitgevonden... Nooit van gehoord? Kijk maar eens op httppublic://blog/inschrijving_spanje_002_0_0.jpgwww.youtube.com/watch?v=n9o1E222iFQ (Asterix en Obelix - A38 )

(Deze blog hoort bij mijn vorige reis, om een idee te geven van mijn komende berichten als deel van mijn Project Imagine all the people httppublic://blog/inschrijving_spanje_002_0_0.jpgwww.projectimagine.nl/ )

WorldSupporter Resources: 
Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.