Verhalen door vertellen

Zelf ben ik geheel op eigen initiatief bij Worldmapping terecht gekomen. Hoe ik erbij kwam om op zoiets te gaan googelen, is mij zelf eigenlijk ook nog steeds een raadsel. Maar wow, wat een verandering heeft dit hele avontuur bij mij aangebracht. Natuurlijk de reis zelf, alle activiteiten die we daar gedaan hebben en het werken met mensen die het niet zoals ons zo hebben getroffen. Maar ook de hele aanloop er naar toe en vooral de tijd nadat ik terug was. Hoe langer ik weer thuis was, hoe meer eigenlijk het besef kwam van waar ik aan was begonnen, wat ik had gedaan, dat ik hierdoor echt ben veranderd en dat er veel meer dingen uit het leven te halen zijn.

Precies een jaar geleden stond ik op het punt om me op te geven bij Worldmapping en wist ik nog niet wat me allemaal te wachten stond. Afgelopen zaterdag (26 januari) heeft Worldmapping een informatiedag in Nijmegen georganiseerd. Hier heb ik geprobeerd jongeren (en hun ouders!) door middel van het vertellen van mijn ervaringen en verhalen ook zover te krijgen om aan zelfde avontuur te gaan beginnen. Wat was het leuk om te doen! Ik gun het andere jongeren zeker om ook zo'n ervaring mee te maken. Daarnaast is het leerzaam voor je zelf om je eigen verhaal nog eens kort te evalueren. Bijna alle mensen waren erg enthousiast over Worldmapping, en terecht natuurlijk!

Het klink misschien cliché, maar die paar weken in Afrika hebben mij echt veranderd. Ik kijk anders tegen dingen aan, zie nu veel meer kansen die we hier wel niet hebben en ben nog avontuurlijker en flexibeler geworden. Daarnaast heeft deze eerste grote reis ervaring ervoor gezorgd dat ik nu bezig ben met nieuwe plannen voor deze zomervakantie... Fantastisch!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Dieske
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.