Voetbalmiljonairs op een Afrikaans knolleveld

De kans dat je een wereldberoemde voetballer wordt is niet groot. Als je geboren wordt in Mali, Ivoorkust of Kameroen lijkt dat al helemaal onmogelijk, maar spelers als Didier Drogba, Samuel Eto’o, Seydou Keita en Salamon Kalou bewijzen dat niets onmogelijk is. Zij spelen in de grootste competities van Europa en verdienen miljoenen euros dankzij hun voetbaltalent. In heel Afrika zijn zij absolute helden.

Dit continent houdt namelijk van voetbal. Overal wordt het spelletje gespeeld. De bal is soms gemaakt van proppen papier en op het voetvalveld grazen geiten, maar het enthousiasme lijdt er niet onder. Een ander bewijs van de voetbalgekte is de dresscode van de Afrikaanse man. Jong en oud loopt in glimmende voetbalshirts van topclubs uit Spanje en Engeland.

Als voetbalfan met een liefde voor exotische landen hebben Afrikaanse voetbalsterren mij altijd gefascineerd. Daarom hadden mijn vrienden en ik al jaren de wens om de Africa Cup mee te maken. Eind januari was het zover. In Gabon en Equatoriaal Guinee streden 16 teams om de Afrikaanse titel.

We stelden ons voor in een primitief stadion op houten banken met de lokale supporters voodoo rituelen uit te voeren voor de wedstrijd, maar dat viel mee. We bezochten een aantal wedstrijden in Gabon dat dankzij olie een van de rijkste landen van het continent is. Dankzij de innige band met China bleek Gabon te beschikken over een modern stadion.

In het Stade de l’Amitie de Libreville bekeken wij een aantal geweldige wedstrijden van Gabon, Niger, Mali en Botwana en maakten het volgende filmpje!

Content categories
Check all content related to:
Related content or attachment:
Voetbalmiljonairs op een Afrikaans knolleveld
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1554