Druk druk druk ...

Jajaa, de laatste paar weken voordat we weg gaan.. Jongens, wát heb ik er veel zin in. Onbeschrijfelijk. Wat ook zo leuk is, is dat dingen die Afrika-gerelateerd zijn me meer raken de laatste tijd. Deze week waren de Cito luistertoetsen, die heel zwaar meetellen enzo, (die trouwens voor mijn gevoel niet goed zijn gegaan, maargoed..) En bij de Engels luistertoets ging het over Doris Lessing, die in Afrika had gewoond. En toen kwamen er allemaal lieve, kleine, donkere (niet discriminerend bedoeld, maar het ís tenslotte gewoon zo) kindjes in beeld, en wég was mijn concentratie! Mijn hart werd warm (of hoe je dat ook zegt xd), en ik had zoveel zin om die kindjes te knuffelen! Haha. Wel jammer van mijn luistertoets, want de rest van de tijd bleef ik maar dromen hihii. Achja, we zullen wel zien wat het resultaat is.. maar het is wel grappig dat ik eerst nooit zoveel met die mensen daar had, en dat het nu zoveel dichter bij komt.

Daarnaast hebben Merel (mijn pws-maatje) en ik ons profielwerkstuk af! Alleen sommige spellen moeten nog gefixt worden, maar verder is het af. We gaan dus kinderen leren tandenpoetsen, en ze basiskennis verschaffen. De aanloop ernaartoe was toch best wel lastig, want ze hebben zoveel níet wat wij hier wel hebben.. We zijn bijvoorbeeld langs de GGD geweest om daar hun lesmodule te bekijken. Maar alles wat in het rijke Nederland kan, kan daar gewoon niet. Praten over pizza en hamburgers, en ze vertellen dat ze niet vaker mogen eten dan 7 keer per dag? Dacht het niet dat we dat kunnen gebruiken. En om de drie maand je tandenborstel vernieuwen? Dat kunnen we gewoon niet van die mensen vragen. Het vroeg dus heel veel creativiteit om er tóch een goed lopend en informatief lesprogramma van te maken, maar: it's done. We hebben het klaar en af. :D

En nu kan ik niet meer wáchten totdat we gaan.. nogmaar 3 week! Woehoeee :D

En dan hebben we nog school. Stomme toetsen die gemaakt moeten worden. Spreekbeurten, verslagen, SO's. En, dat is dan wel weer leuk, ik doe mee aan de Grote avond van onze school, en daar ga ik met 7 andere meiden dansen :) Dat dansen is ontzettend leuk, alleen het kost natuurlijk wel weer enorm veel tijd. En de tijd begint daarvoor ook te dringen, want als we terug zijn uit Uganda, is meteen die week erop al de Grote Avond.. whahaa. Er liggen gewoon nog 3 ontzettend drukke weken voor de boeg. Maar daarna, wég uit dit -10 graden land, óp naar 25 graden ;D
Lekker in korte broeken lopen, genieten, alles. Ik kan er wel over blijven praten hóeveel zin ik wel niet heb in Uganda. Echt geweldig :)

Met geld gaat het trouwens ook goed: Ik mis, (naast de millenniumdoen toelage), nog 100 euro, die ik zelf zal bijleggen. Maar dat betekend dus dat ik ongelofelijk veel geld bij elkaar heb gekregen.. Echt top! Een bedankje aan al mijn sponsors volgt nog, hihi.

Enne. Ik ga nu maar weer hard bezig voor school, zodat ik niet té gestressed het vliegtuig in stap, haha!

Liefs, Karen

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Karenlalaa
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
2
Selected Categories