Vlucht geboekt!

Eindelijk is het dan 100% definitief. De vlucht is geboekt! Wat een enorme mijlpaal. Nog geen drie maanden geleden was dit een onbereikbare droom. Ik heb er keihard voor gewerkt de afgelopen drie maanden, om het geld bij elkaar te krijgen om de vlucht te boeken. Bijna dagelijks heb ik met rekenmachines gezeten om uit te rekenen wanneer ik kon boeken. Bijna dagelijks zat ik op internet te zoeken naar de beste prijzen. Vaak waren dit vluchten met overstaptijden van tot 22 uur. 16 uur lang rondhangen op een luchthaven in Chicago, 22 uur lang rondhangen op een luchthaven in Washington... Niet iets waar ik op zat te wachten. Het andere uiterste waren overstaptijden van 50 minuten. Het vliegtuig uit, en in 50 minuten tijd bagage ophalen, opnieuw inchecken en naar het volgende vliegtuig rennen. Niet te doen.

Maar mijn zoeken is beloond. Vanmorgen vond ik hem. Vertrek uit Düsseldorf. Overstappen in Miami, en daarvoor heb ik 5 uur de tijd. Een perfecte overstaptijd. Genoeg tijd om mijn bagage op te halen, op nieuw in te checken en de volgende vlucht op mijn gemak te zoeken. Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het aan haasten. En tegelijk heb ik ook nog tijd over waardoor ik niet hoef te stressen als de vlucht naar Miami vertraagd is en later in Miami aankomt. Het derde mooie van deze hele vlucht, is de aankomsttijd van 19:20 in Guatemala. Vliegtuig uit, bagage ophalen, naar het gastgezin toe. Natuurlijk ben ik dan moe van een hele dag reizen, en is het voor mijn gevoel al midden in de nacht. Maar als ik daar aankom, is het bedtijd! Kennis maken met het gastgezin, en daarna kan ik mijn bed in voor de nacht. Waardoor ik meteen in het goede ritme terecht kom. Ideaal!

De terugvlucht is wat minder fijn, maar dat overleef ik wel. Overstappen 4,5 uur in Miami is perfect. Maar aankomsttijd 's ochtends om 6:50 in Düsseldorf is minder prettig. Mijn vader moet mij daar ophalen en die gaat daar echt niet om 6:50 al staan. Dan moet hij om 3:00 van huis weg. Dus dat zal betekenen dat ik daar doodmoe van een gemiste nacht een paar uur moet wachten op het vliegveld. Maar hé, niet zeuren! Ik heb een vlucht gevonden binnen mijn budget en het is gewoon definitief! Maandag 15 juli 2013 ben ik in Guatemala!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.