Wat ga ik doen als MillenniumDoener?

Op dit moment zit ik in het laatste jaar van de PABO. Na de kerstvakantie ga ik starten met mijn afstudeerstage. Deze afstudeerstage ga ik lopen in groep 1/2 van een basisschool in Roelofarendsveen. Het onderwijs voor deze leerlingen wordt gegeven in thema's. Zo komen elk jaar dezelfde thema's terug, zoals Sinterklaas, seizoenen en Pasen. Naast deze vaste thema's die elk jaar terug komen, is er ook ruimte voor nieuwe thema's. Om die reden wil ik een thema binnen ontwikkelingshulp in Afrika naar voren brengen. Tijdens dit thema wil ik de leerlingen kennis laten maken met het leven van leeftijdsgenoten in Afrika. Ik zal de leerlingen vooral kennis laten maken met het leven van kinderen uit Ghana. Dit omdat ik dan over mijn eigen ervaringen kan vertellen. Ik wil daarbij beeldmateriaal gebruiken. Op die manier kan ik de leerlingen laten zien hoe de kinderen in Ghana leven, welke kleding de kinderen in Ghana dragen, wat de kinderen in Ghana eten en drinken en welke spelletjes kinderen in Ghana spelen. 

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of RoselienVernooij
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories