Malaria? Niets voor mij.

Zoals bekend wordt verondersteld, staat Afrika bekend om malaria. Ik ben begonnen met mijn malariakuur, maar na een week haakte ik af omdat ik a) geen mug heb gezien in 3 dagen en b) omdat de bijwerkingen voor mij, zacht uitgedrukt, onplezierig waren. In Kenia ontmoette ik een Nederlandse vrouw die malaria heeft gehad. Ze heeft een dag in coma gelegen, haar haar was uitgevallen na een zware antibioticakuur en noem maar op. Geen fijn verhaal, maar op één of andere manier was ik zeker van dat geen mug mij zou steken. Wanneer zou die? Het moraal van dit verhaal: vorige week kreeg ik erg hoge piekenkoorts.. Koude rillingen.. Malaria? Even naar de huisarts om bloed te prikken voor malariatest, die me gelijk doorstuurde naar de eerste hulp. Bij de eerste hulp aangekomen werd bloed afgenomen en de dag eindigde met een opname in het ziekenhuis. Ik werd aan de infuus gelegd en moest een boel onderzoeken ondergaan. 'Je hebt lage natriumgehalte in je bloed, het kan duiden op legionella of een ontsteking'. And that felt so unfair. Afrika is mijn grote liefde, maar een ziekte overhouden aan mijn reis ging mij te ver. Maargoed, na drie dagen in het ziekenhuis te hebben doorgebracht en belachelijk vaak te zijn onderzocht eindigde mijn avontuur - thanks god, zonder malaria-of legionelladiagnose. Dus een tip voor iedereen, en ook voor mezelf, laat je niet steken, gebruik de stinkende muggenspray mochten de malariapillen voor teveel bijwerkingen zorgen. Ik achtte de kans zo klein dat ik zou worden gestoken, maartoch, in het ziekenhuis besef je pas dat het ook verkeerd af had kunnen lopen..

My little African monsters waved me goodbye and told me they would pray for me. I believe they did.

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.