intervieuw met sanele

terwijl we 5 dagen bij mother of peace verbleven heb ik een intervieuw gehouden met Sanele , hij is een bijna 18 en hij  woont in mother of peace.

hey sanele, in welk huisje woon jij?

ik woont in het jongenshuis met 6 andere jongens.

ben je hier alleen naar toe gekomen?

nee , ik ben deel van een drieling dus ik ben hier met mijn zusje,Sane, en mijn broertje Sandille gekomen.

ben je hier al lang?

ik ben hier gekomen op mijn negende dus al best een tijdje.

vind je het leuk hier?

deze plek is goed voor mij, het heeft alles wat ik nodig heb om goed op te groeien en mezelf te ontwikkelen, het is niet altijd de leukste plek maar ik ben hier wel gelukkig en krijg kansen die ik anders nooit had gehad.

hoe is je band met je broertje, is het lastig voor jouw om met hem hier te wonen?

mijn broertje heeft een verstandelijke beperking wat het soms wel lastig maakt om met hem te praten maar voor de rest zijn we heel cose.

hoe komt het dat jullie hier zijn komen wonen?

mijn vader stierf toen ik erg jong was en mijn moeder werd ernstig ziek en overleed aan een ziekte, ik woonde in een townhip en mijn ooms en tantes vonden leek het beter voor ons als we zouden opgroeien hier omdat we hier naar school zouden kunnen gaan, dus toen zijn we hier komen wonen met zn drien.

zie je je familie nog wel eens?

ja, elke schoolvakantie ga ik een of twee weken naar ze toe met mijn broertje en zusje.

nu iets anders, hoe gaat het op school?

het gaat wel goed, ik heb alleen wel veel toetsen nu want het is bijna het einde van het schooljaar.

wat is je lievelingsvak , en waarom?

mijn lievelingsvak is engels, ik weet niet echt goed waarom ik vind dat gewoon ee leuk vak omdat ik daar een andere taal leer.

en in welk jaar zit je ?

ik zit in de vierde klas van de middelbare school.

zit je bij je broertje of zusje in de klas?

nee, mijn broertje gaat naar een speciale school waar hij leert om met zijn handen te werken omdat hij een verstandelijke beperking heeft en daar leren ze hem hoe hij met zijn handen kan wereken zodat hij later geld kan verdienen met zijn handen, mijn zusje zit in haar laatste jaar, toen we her kwamen had ik een achterstamd met lezen en schrijven dus ben ik twee klassen lager begonnen dan mijn zusje.

zou je nog iets willen vertellen over het leven hier?

het leven is hier goed en ik krijg hier een kans om andere te helpen en daar ben ik heel dankbaar voor!

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Elisewolfs99
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
0
Selected Categories