De humor ervan inzien

De humor....

Natuurlijk is het niet altijd koek en ei, en natuurlijk is het niet leuk om over de mindere dingen in het leven te bloggen. Maar nu doe ik het toch. De humor ergens van inzien is van belang, als ik om me heen kijk, dan zie ik veel mensen met een uiterst relaxde houding en een glimlach op hun gezicht. En dat is niet hoe ik me voel!

Het is december, het verkeer in Manila is vreselijk, files en zogenaamde traffic enforcers, die met een fluitje traffic aan het maken zijn in mijn opinie. Vorige week is er een filipino uit z'n Masarati gestapt en heeft een traffic maker eens flink de waarheid verteld (en verdere details zal ik je besparen). De traffic makers zijn overal, want zoals vele mij hebben verteld als ze niet bij -ook werkende- stoplichten staan, er teveel mensen doorrijden en de boel niet meer door kan rijden. De traffic maker a la 2014, heeft zelf nog nooit auto gereden, communiceert niet met andere collega's over de bottle necks, de traffic makers kan ik niet serieus nemen.

Het is december, dan komt er een super typhoon deze kant op. Met voedsel pakketten, opgeladen telefoons en alvast gedane was, en een paraplu in mijn tas, ben ik er klaar voor. Natuurlijk niet voor de regenbuien, niet voor de zorgen die je hebt als je aan de mensen denkt die weer slachtoffer gaan worden, niet voor de brownouts en ophoudingen. 

Het is december, dus ook fiesta in mijn straat. De straat doet dit jaar mee aan een wedstrijd van de mooiste versiering. Vorig jaar hadden ze ook 200 euro binnen gesleept, voor het mooiste hek, maar de organisatoren zijn er met het geld vandoor. De straten zijn al helemaal versierd van gerecyclede plastic zakjes en de hele straat wel 300 meter, wordt voorzien van slingers, die s nachts met de hele straat wordt opgehangen. Dus al 3 dagen geen normale nachtrust. 

Daarnaast vraag ik mezelf heel vaak af, heeft het wel zin wat ik doe, wat wij doen? Hoe komt het dat ik niet genoeg (met mijn hoge eisen) voel dat het verschil gemaakt wordt. Verwachtingspatronen zijn hoog, en efficiency is laag, wat niet een goede combinatie is.

Dus.... wat ik voor dit jaar bedacht heb, is om zaken met liefde te omarmen, de traffic makers en andere mensen die erg hun 'best' doen, te belonen, en de mensen die geen kerstdiner voor hun snoet hebben, dit jaar te voeden met een kerst sandwich, om toch het gevoel te hebben, zelf enig verschil te maken. Mee te zingen met de fiesta in de straat, een drankje mee te drinken, een liedje mee te zingen, zodat ik er de humor weer van in kan zien....

Follow the author: juliettekwee
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1