Je hoeft niet rijk te zijn om je gelukkig te voelen

Na ruim twee weken in Zuid-Afrika te zijn geweest, was het weer even wennen om terug te zijn in Nederland. Natuurlijk was ik erg blij om weer mijn familie en vrienden te zien.

De verschillen tussen Nederland en Zuid-Afrika had ik nu met eigen ogen gezien. Wat toch een groot verschil uitmaakt met de beelden die je op tv ziet. Een heel groot verschil is het onderwijs in Zuid-Afrika vergeleken met Nederland.

Nu ik een paar weken verder ben, word ik me er erg bewust van hoe goed wij het hebben in Nederland qua zorg, onderwijs en veiligheid vergeleken met daar. Wij zien deze basisbehoeften als heel vanzelfsprekend, wat dus eigenlijk niet zo is. In Zuid-Afrika is het lang niet zo veilig als in Nederland.

Als ik door de supermarkt loop en fair trade producten zie staan, besef ik dat veel mensen niet weten wat ze zouden kunnen bijdragen aan een eerlijke handel op internationaal gebied.

Ik heb het ontzettend leuk gevonden om met de kleine kinderen te spelen en ze te verzorgen. Eigenlijk zijn de kinderen daar in vergelijking met Nederland vrolijker en tevredener. Dit maakte mij ook vrolijker.

Ook ben ik me er nu meer van bewust om minder water en elektriciteit te gebruiken.

Na deze reis ben ik nog meer van één ding doordrongen: je hoeft niet rijk te zijn om je gelukkig te voelen.   

Content categories
More contributions of WorldSupporter author: Adventurous Woman
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]