Interview met een leeftijdsgenoot

Interview met Kosi

 

Tijdens mijn verblijf bij het project Mother of Peace heb ik vele ervaringen opgedaan   (Dit is een project dat verstoten kinderen opvangt en plaatst bij een huismoeder). Onder andere heb ik een leeftijdsgenoot geïnterviewd om te kijken hoe hij het vindt om bij Mother of Peace te wonen en hoe zijn toekomstplannen eruit zien. Zijn naam is Kosi, hij zegt dat hij 15 jaar is maar hij ziet er wat jonger uit. In Zuid-Afrika kunnen bijna alle kinderen Engels die naar school gaan. Ik heb het interview dus in het Engels afgenomen en heb geprobeerd zijn verhaal zo goed mogelijk  weer te geven in het Nederlands.

 

 

Hoe vind je het om bij Mother of Peace te wonen?

Ik ben heel erg blij dat ik deze mogelijkheid heb gekregen. Hier wordt er namelijk goed voor mij gezorgd en krijg ik de verzorging, liefde en het eten dat ik nodig heb. Ik weet dat dit helemaal niet zo van zelfsprekend is en dat er heel veel kinderen zijn die niet dit geluk hebben.

 

Hoe zijn de kinderen waarmee je het huisje deelt en je huismoeder?

De meesten zijn ontzettend aardig en ik kan het met bijna iedereen gelukkig erg goed vinden. Natuurlijk zijn er ook een paar waarmee het niet zo goed klikt. Het is soms wel een beetje moeilijk met vier meisjes in huis en maar twee jongens. Mijn huismoeder is voor mij gewoon mijn moeder. Ze zorgt goed voor ons.

 

Wat doe je zoal in je vrije tijd?

Nou, ik moet al vroeg opstaan en om zes uur naar de kerk  gaan en daarna moet ik naar school. Als ik dan vrije tijd heb ga ik meestal met mijn vrienden buitenspelen op het grote veld of ik blijf binnen een beetje in het huishouden helpen of ga tv kijken. Alleen is er voor de rest niet zo veel te doen en ik kom ook niet veel van het terrein af. Soms is het dus wel saai. Het is daarom erg leuk dat jullie op bezoek zijn gekomen om ons te helpen. Dank je wel!

 

Hoe gaat het op school?

Ja, alles gaat goed. Ik kan alles goed volgen en vind de stof niet zo moeilijk. Mijn lievelingsvak is Engels. De andere vakken vind ik ook wel leuk maar Engels ligt mij het beste. Met Engels wil ik later dan ook graag iets gaan doen. Misschien een baan waarvoor je veel Engels moet praten.

 

Heb je veel vrienden hier?

Ja, ik kan het met veel jongens goed vinden. Ook met de meisjes trouwens. Maar mijn beste vriend is toch wel Isabonga denk ik. Met hem ga ik dan ook het meeste om en we spelen altijd samen als de school uit is.

 

Wat zijn je toekomst plannen?

Zo als ik al verteld heb wil ik later graag iets gaan doen met Engels. Ik wil graag zo veel mogelijk doorleren zo dat ik later kans maak op een goede baan. Misschien kan ik wel tolk worden of zo?

Image
Follow the author: Jeroen Reemer
More contributions of WorldSupporter author: Jeroen Reemer
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]