Mijn donatiebrief voor vrienden en familie

Sinds ik terug ben uit Zanzibar wilde ik erg graag m'n best doen om geld in te zamelen voor het project daar. 
Maar wat moest ik nou ooit gaan doen? Ik vond het zo ontzettend lastig dat het best een tijdje heeft geduurd voordat ik aan de slag ging.

Na positieve verhalen gehoord te hebben over een brief voor alle familie, vrienden, vriendinnen en kennissen besloot ik om er ook een rond te sturen, in de hoop een paar honderd euro op te halen. Maar wat mensen doneren is echt bizar, ik kan het niet geloven! en dat allemaal dankzij 1 brief.
Mochten andere wereldsupporters ook een brief willen sturen maar niet weten wat er in moet, je mag mijn voorbeeld altijd gebruiken! of stuur me een berichtje dan kan ik het hele bestand naar je toesturen met alle foto's die er ook bij horen.

Hopelijk krijgen andere wereldsupporters ook inspiratie door mijn brief, want het is echt te gek hoeveel geld je met zo iets kleins en simpels kan ophalen!

 

Lieve vrienden en vriendinnen, familie, kennissen, 


Zoals de meesten van jullie wel weten ben ik 20 april voor 6 weken naar Jambiani in Zanzibar, Tanzania vertrokken om vrijwilligerswerk te gaan doen. 
Ik heb mijn reis geboekt via de organisatie Activity International die samenwerkt met Terre des Hommes. 

African Impact heeft mij begeleid in de weken dat ik op Zanzibar was. In de ochtenden heb ik pap uitgedeeld op de scholen waar ik lesgaf, zodat de kinderen in elk geval elke ochtend eten hadden en met een volle maag de les ingingen. In Zanzibar kan je van €15,- een hele week lang 100 kinderen ontbijt geven! Na de pap gaf ik de kinderen (4-6 jaar) les, ik leerde ze vooral makkelijke Engelse woorden. In de middag gaf ik les aan een adult class (14-35 jaar) zij moeten beter Engels leren ivm kansen op een baan. Ook deed ik community work in Jambiani, ik hielp hier mee met de bouw van een school. We moesten dan vooral koraal verslepen (hiervan is de muur gebouwd) en alle planten en bomen van het land verwijderen. 
Ik heb zo onwijs veel geleerd van mijn weken in Jambiani en ik wil graag betrokken blijven bij het project, en iets terug doen voor alle mensen die zo aardig voor me zijn geweest en waarvan ik veel heb geleerd. 
Zoals ik net al vertelde hielp ik elke week mee aan de bouw van een nieuwe school. De kosten hiervan zijn erg hoog en momenteel staat alleen de muur waar de school in moet komen er.  
De bouw van deze school is zo belangrijk, omdat de locals dan altijd les kunnen krijgen. De scholen waar ze nu in zitten zijn namelijk niet van African Impact en hier kunnen ze dus ook elk moment uitgezet worden. Educatie is ontzettend belangrijk en vergroot de kansen op een baan enorm. Zoals bijvoorbeeld de kans om een tourgide, een receptionist in een hotel of zelfs een leraar te worden. 
Ik heb een interview gedaan met een van de studenten en zij vertelde mij dat ze ook graag Engels wilde leren zodat ze het haar familie en kinderen kan leren. 

Ik vraag je om een kleine bijdrage 
Dit is een project waar ik helemaal achter sta en waar je donatie dan ook naartoe zou gaan. Dit is namelijk iets wat duurzaam is en hard nodig. Om iets voor de mensen te kunnen betekenen die ik ontmoet heb, kan ik de nodige hulp wel gebruiken! 

Daarom wil ik jullie vragen, te steunen via mij! 
Ik vraag dus NIET om geld voor mijzelf.  
Ik heb lang gespaard en gewerkt voor mijn reis en die is dus al helemaal betaald. Ik vraag om een bijdrage voor de mensen daar!!!! 
Ook zal ik uiteraard de ontwikkelingen en het eindresultaat met jullie delen. Dit zal ik doen via mijn facebookpagina en mijn waarbenjij-pagina (www.facebook.com/channelstokje + chanelstokje.waarbenjij.nu). 

Voel je niet verplicht, elke euro helpt! 
Van €0,15 kan een kind al elke ochtend een week lang eten!! 

Als jullie AfricanImpact willen steunen, kunnen jullie dit doen door een bijdrage te storten op mijn rekening.  
C. Stokje 
NL74RABO030556068 
Onder vermelding van: African Impact Zanzibar  

Nogmaals, alle kleine beetjes helpen! 

Heel veel liefs, 
Chanel

Contributions, Comments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of chanelstokje
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
1
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.