Shark diving

Wat een mooie dag vol indrukken, belevenissen en dieren. 
Alleen begon deze dag wel om half 4 in de ochtend helaas, 4 uur onderweg naar de andere vrijwilligers en toen door naar de plek van de duik.
Eenmaal aangekomen op locatie kregen we een korte briefing en mochten we ons in de wetsuit hijsen.
We moesten met zijn alle de boot in het water duwen, zo'n sterke man als ik ben had eigenlijk geen hulp nodig maar ach... toch lief van de andere om te helpen :p
Eenmaal een kilometer van de kust, daar waren ze, dolfijnen de dieren die ik nu ook van me lijstje af kan schrijven.
Man wat was dat geweldig 6 stuks die parallel met onze boot mee voeren de oceaan in, na 5 minuten waren ze verdwenen.
Op een meter of 30 van de boot kwamen ze, de walvissen... wat een indrukwekkende beesten onze duik kon niet meer stuk maar het werd alleen maar beter veel beter zelfs.
Toen we op bestemming waren zo'n 4 kilometer vanuit de kust werd de ''shark cage'' in het water gegooid en kregen we duidelijke instructies.
Steek je handen of voeten uit de kooi prima, maar dat doe je maar 1 x met die hand of voet... he fijn we moesten toen nog het water in...
Leen en ik mochten als eerste de kooi in, en wat een grote monsters zijn het. ongeveer 15 haaien op ongeveer 7 meter van je af, erg indrukwekkend!! Ze razen voorbij en grijpen het aas zo voor je neus weg. Leen en ik hebben 2 sessies gedaan van elk 15 minuten en de andere groep vrijwilligers waren met ze 3e in de kooi.
Tijdens de 2de sessie van de andere vrijwilligers, was er op 80 meter het volgende spektakel al aan de gang. Grote bultrug walvissen, 2 stuks een moeder en haar ''kleine'' kalf. Ze waren aan het spelen/oefenen om zichzelf te verdedigen ze doen dit blijkbaar door te slaan met hun staart. Heel indrukwekkend als je die grote staarten op het water ziet neer knallen, wat een immense kracht zit daar achter.
Op de terugweg als klap op de vuurpijl vliegende vissen. Deze bizarre vissen springen uit het water en vliegen zo'n 15 meter, om vervolgens dit nogmaals en nogmaals te doen.
Opeens stopte we midden op het water, onze reddingsvesten moesten aan, ik dacht oké...? wat krijgen we nu... maar we ging ''aanmeren'' alleen dan op ze zuid Afrikaans, oftewel recht op het strand af, vol gas en ja... uh... succes... Het was echt een adrenaline kick. echt super gaaf, alleen mogen ze het volgende keer wel even melden van tevoren.
Op het strand lekker omgekleed en de foto's bekeken.
Wat een geweldige ervaring, iets wat me altijd bij zal blijven.
Morgen avond komt de priester die gaat voor ons zingen en er zal gedanst worden, en natuurlijk krijgen jullie het resultaat te zien...


so stay in touch...

Content categories
More contributions of WorldSupporter author: jurren
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]