Een échte wereldsupporter ben je niet alleen.

'Ik ben een wereldsupporter'. Ik hoor mezelf denken: 'Ja echt? Ja echt!'. En in mij schreeuwt weer een stemmetje terug: 'Laat die auto dan staan!', 'Ga geld doneren!', 'Ga nog een keer vrijwilligerswerk doen!', 'Stop met deze blog schrijven en ga geld ophalen!'... Tja en geef het stemmetje eens ongelijk. Want wat zijn we nu eigenlijk met zijn allen echt aan het doen? We halen incidenteel geld op voor een mooi project, we schrijven mooie blogs die door enkele andere wereldsupporters en mogelijk een paar fanatieke facebookers worden gelezen. We denken na over hoe we de wereld kunnen verbeteren en staan vervolgens toch soms (te) lang onder de douche. Is dat nu wat een wereldsupporter moet doen? 

     Ja! Want samen laten we die auto wel steeds vaker staan, douchen we korter, doneren we aan kleinschalige initiatieven en samen doneren we een heleboel, we hebben vrijwilligerswerk gedaan en ambieren het waarschijnlijk allemaal om nog eens te doen en met deze blogs hopen we anderen te inspireren ooit hetzelfde te doen. "Ga voor een betere wereld, begin bij jezelf en inspireer anderen".

     Ik ben er van overtuigd dat kleine structurerele veranderingen een grote invloed kunnen hebben op de wereld. Lukt het je bijvoorbeeld om mensen structureel 2 euro per maand aan je project te laten doneren? Lukt het je om structureel wat korter te douchen? Lukt het je om te letten op die lampen die vaak onnodig branden? Lukt het je om structureel op de fiets te springen als dat enigzins kan? Of anders met het OV te gaan? Lukt het je om gericht boodschappen te doen en weinig eten weg te gooien? En lukt het je om anderen zich hier ook bewust van te maken? Mijn huisgenoten denken nu ook steeds vaker aan de lampen en douchen bijvoorbeeld met een douchetimer. In mijn volgende blog ga ik dieper in op de kleine structurerele dingen die je in ieder huishouden kunt doen. Want wereldsupporteren kan altijd én overal! Zelfs in de bijkeuken, de rommelkamer, het toilet en wanneer je slaapt!

 

 

 

Contributions, Comments & Kudos

Kan niet wachten tot je ons

Kan niet wachten tot je ons verteld hoe we kunnen 'wereldsupporteren' op het toilet Anke ;) Way to go!

Goed geschreven, Anke! Ik

Goed geschreven, Anke! Ik denk dat het inderdaad belangrijk is om anderen mee te laten doen (daar zijn we tenslotte wereldsupporters voor). Leuk dat het bij jou ook nog eens zo'n zichtbaar effect heeft bij je huisgenoten! Ik voel ook een stemmetje in me opkomen dat nu zegt: "En jouw huisgenoten dan, Elise?!" ;-)

Haha bedankt voor jullie

Haha bedankt voor jullie reacties! Wereldsupporteren op het toilet is niet zo lastig hoor ;-), houd de spanning nog even vast, hij komt eraan! En ieder inspireert om zijn eigen manier Elise! Ik weet zeker dat jij ook op een hele mooie weg zit om anderen te inspireren met o.a. saling dentist. Keep up the good work!

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Blog of Ankederks1
Content
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
23 3
Selected Categories
Promotions
SIW

Eindelijk positief nieuws, er mag weer gereisd worden. Maak je droom waar en maak ‘impact abroad’ door het doen van vrijwilligerswerk. Juist in Europa zal het naar verwachting steeds meer mogelijk zijn om te reizen deze zomer.

Restauratiewerk, werken aan de natuur, schoonmaken van de omgeving, sociale ondersteuning bieden aan mensen in heel veel verschillende landen. Je verbetert direct je taalvaardigheid door de internationale samenstelling van de groepen.

Draag bij aan duurzaamheid, blijf dicht bij huis juist in deze tijd en trek erop uit. Zoek jouw vrijwiligerswerkproject via de website van SIW.