Inspirerende studiebeurs

Het is alweer een paar maanden geleden dat jullie iets van me gehoord hebben ... Met een nieuwe studie, vereniging en commissies hier en daar heb ik niet stilgezeten. Moet toegeven dat ik in het kader van Millennium-doen nog niets georganiseerd heb, maar één op één heb ik met vele mensen over mijn reis naar Zuid-Afrika gesproken. Niet zo gek ook, aangezien het nog dagelijks in m'n gedachten is.

Ik ben bezig met het regelen van een presentatie op mijn oude middelbare school, omdat ik in de jaren dat ik zelf op die school zat de voorlichting over reizen en vrijwilligerswerk gemist heb. We kregen wel veel informatie over het kiezen van een studie, maar informatie over vrijwilligerswerk, waar je naar mijn mening juist zo veel leert, ontbrak. Ik hoop nieuwe leerlingen hierbij te mogen helpen en ze te inspireren om ook wat verder te kijken dan het standaard plaatje van examens doen, diploma halen en studeren.

Afgelopen woensdag mocht ik temidden van héél veel informaties over studies en opleiding ook aan die balans werken. Op de studiebeurs in Zwolle heb ik een middag en avond in de stand van Be More gestaan om vragen te beantwoorden, uitleg te geven en over mijn eigen ervaringen te vertellen. We stonden met z'n vieren in de stand en er stond eigenlijk onafgebroken minstens één van ons met iemand te praten. Het leukste vond ik de gesprekken met 'twijfelaars', omdat ik hier echt iets kon betekenen met m'n enthousiasme. We hebben vele contactgegevens opgeschreven en gaan hier de komende dagen en weken achteraan bellen en mailen, om zo overgebleven vragen nog te kunnen beantwoorden.
Ik herkende veel van mezelf van een paar jaar geleden. Ooit had ik ook alleen nog vage dromen en kon ik me bijna niet voorstellen dat ze werkelijkheid zouden worden. Ondertussen sta ik gewoon op een beurs te vertellen uit m'n eigen ervaring en een voorbeeld te zijn voor alle dromerige vijftienjarige meisjes. Hoe vet!

De beurs was zeker een trigger om vaker dit soort dingen te gaan doen en meer te gaan vertellen en presenteren. Ik ben van mening dat ondanks alle negatieve verhalen over vrijwilligerswerk van de laatste tijd, het toch een ontzettend waardevolle ervaring is die ik voor geen goud had willen missen. En dat gun ik iedereen!
Binnenkort zal ik een blog online zetten waarin ik dit standpunt zal verdedigen. Hoog tijd voor een tegengeluid naar alle aanvallen op vrijwilligerswerkorganisaties.

Verder heb ik vage plannen om een gesponsorde nieuwjaarsduik te gaan doen voor het Wentworth Victim Friendly Centre, mijn project. Ik moet hiervoor mezelf nog wel even moed inspreken hoor!
Jullie horen gauw weer van me!

Content categories
More contributions of WorldSupporter author: Iris van der Heide
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]