6e maand afsluiting

Deze maand staat voor mij in het thema van afsluiting, opberging en verder gaan. Ik heb het gevoel dat ik nu op een punt ben waar ik vooral de dingen die ik heb meegemaakt en heb geleerd mee wil nemen in mijn verdere leven. Ik heb een ontsettend leuke tijd gehad in Afrika. Ook heb ik super genoten van de tijd die er aan vooraf ging. Het geld inzamelen, de voorbereidingen. Nu zijn we al een half jaar verder en het lijkt net gisteren! 
Ik ben nu bijna 18 jaar en ik ben heel druk bezig met school. Ik wil heel graag mijn vwo diploma halen. Ik ervaar dit jaar als super druk. Ik moet heel veel keuzes maken wat betreft mijn toekomst. De reis naar Malawi heeft hier veel invloed op. Ik heb daar veel geleerd op gebied van zelfstandigheid, samenwerking en cultuur. Het is een ervaring die je vormt en die nu bij je hoort. Ik ben er een socialer, bewuster en beter mens van geworden. Ik neem ook andere overwegingen mee in keuzes die ik maak. Ik merk dat ik naar sommige dingen anders kijk. Bijvoorbeeld hier in nederland; Heel veel mensen zijn ''tegen'' alle buitenlanders in ons land. Sommige nog steeds racistisch. Als je in een ontwikkelingsland bent geweest als ik Afrika merk je gewoon dat je anders een situatie analyseerd dan iemand die daar ontwetend in staat.
Ik ben heel dankbaar dat ik de reis heb mogen maken met mijn vrienden. We zijn nog steeds een hechte groep. We hebben nog heel veel contact met elkaar en kijken vaak terug. Ik ben ook heel dankbaar dat mijn ouders me hebben gesteund. 
 

Content categories
Check all content related to:
More contributions of WorldSupporter author: Frederique
Comments, Compliments & Kudos

Mooi hoor! Heel veel succes

Mooi hoor! Heel veel succes met alles.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
480 1